Entrades amb l'etiqueta ‘utilitats’

Propostes tecnològiques per posar a la Carta als Reis

divendres, 9/12/2016

Segurament, si sou tan histèrics previsors com jo, aquest pont l’haureu fet servir per començar a fer carta als Reis d’Orient, fer elaborats excels amb els regal que heu de fer a la família i sumatoris amb els diners que us costaran i, fins i tot, a convidar un dia a esmorzar al senyor de Seur, que ja és amic vostre perquè us porta cada matí una compra diferent d’internet.

Si us trobeu amb el dubte de què regalar, aquí us faig una mica de mercadet de Nadal amb possibles regals tecnològics que us aniran la mar de bé!

Trackr

Jo no sé vosaltres, però això meu amb les claus és un drama. Mai no sé on són. Si a la cistelleta del rebedor on se suposa que sempre haurien de ser, si a la butxaca de l’abric, a la de l’altre abric, o a la bossa, o altra bossa. Per a despistats com jo que perdeu claus, la cartera, funda de les ulleres de sol o un munt de coses més, ara teniu TrackR.

És una peça de la mida d’una moneda de 2€ aproximadament que es pot posar dins de la cartera o de qualsevol lloc, o posar-li una minianelleta i fer-la servir de clauer (el meu cas!). Es comunica amb el mòbil via bluetooth i amb una aplicació podem fer sonar el nostre TrackR per saber ràpidament on és si ens n’hem allunyat fins a 100 metres.

Què passa si tenim les claus a més de 100 metres o fins i tot en una altra ciutat? Doncs que fa servir una mena de comunitat viurtual entre tots els trackrs desplegats pel món, de manera que si es perd un objecte i algun altre usuari de TrackR passa a prop de l’objecte, immediatament s’envia un senyal al mòbil del propietari que ha perdut l’objecte amb la ubicació exacta de l’objecte. També podem configurar-lo perquè el mòbil ens avisi si ens separem massa de l’objecte.

El podeu comprar a uns 30€ el dispositius amb una oferta de 3×2, o sigui que si en compreu 3 de cop, us sortirà cadascun per uns 20€. El fan en 4 colors: blau, rosa, negre i plata.

Altaveus Libratone

Tot el que soni a estil nòrdic, i en concret danès, em toca la fibra. Si a més conjuga tecnologia amb decoració puc morir del gust. Per això em ve especialment de gust recomanar-vos els altaveus Libratone, amb molt d’estil però també amb una excel·lent acústica gràcies al so en 360º (envolvent).

El Zipp i zipp mini és un altaveu amb un inconfusible estil danès, i que es connecta amb bluetooth o a la xarxa wifi de casa per poder escoltar música o la ràdio a través del mòbil o tauleta. També disposa d’un menú tàctil molt intuïtiu que ens permet pujar o abaixar el volum, canviar de cançó, etc. A més, porten unes fundes tèxtils en diversos colors perquè mai desentonin amb la decoració de la casa o per si volem anar canviant la seva estètica. El trobeu en turquesa, vermell, gris o negre i cada funda extra (amb molts més colors té un preu de 29€. El Zipp mini el podeu comprar per 199€ i el Zipp per 299€.

En el cas del One Click, és portàtil, de la mida d’un llibre i amb una nansa per portar com si es tractés d’una bossa de mà, per poder dur la música amb nosaltres allà on anem gràcies a la seva bateria de llarga duració integrada amb 10-12 hores de reproducció d’àudio. Fins i tot ens serveix com a mans lliures per al mòbil i poder-hi sentir el nostre interlocutor.

El trobeu per 179€ a la botiga Libratone i podeu escollir entre els colors turquesa, vermell, gris o negre.

 

Spire

La moda dels wearables va un pas més enllà i, després de la febre per les polseres comptapassos, comptacalories, comptaesglaons i comptatot el que serveixi per aprimar-nos, ara arriba Spire, el dispositiu que incorpora la moda del mindfulness (alguna cosa així com ser conscient dels nostres sentiments) i “compta” el nostre estat d’ànim. S’adona, per així dir-ho, de si estem calmats, si estem estressats, o fins i tot si fa massa minuts que estem sota l’estrès.

Com es posa? Doncs incorpora una pinsa per posar-lo al cinturó del pantaló o, en el cas de les dones, (aviam com ho explico) al sostenidor, a la tira entremig de les cassoletes (s’entén, oi?). Aquesta segona opció em sembla més real, ja que pot captar millor el ritme de la respiració i avisar-nos -via vibració moderada- del canvi d’estat ànim que estem patint. Tot i que té forma de pedra (estem molt zens…) és sorprenentment còmode de portar fins i tot al sostenidor i queda molt dissimulat.

Òbviament és complicat saber el motiu pel qual canvia la nostra respiració. En la meva experiència, un dels cops que em va vibrar va ser perquè acabava de pujar escales i devia notar l’acceleració. Sí que he de dir que un cop que em vaig posar de mal geni (amb acceleració de 0 a 100 en pocs segons) l’Spire ho va notar i m’ho va dir. Tots aquests estats d’ànim queden reflectits en l’aplicació spire que podem baixar per al mòbil

L’spire incorpora una base que s’endolla. Sobre ella col·loquem el dispositiu (sense connectar-lo, només deixant-lo al damunt) i carrega la bateria en poca estona. Es pot comprar per internet a les botigues d’Apple, Spire.io y Amazon.com a un preu especial fins a final d’any de 99,95€.

 

Telèfon Huawei Honor 8

És l’iPhone dels Android, així, com sona. Fins i tot l’unboxing d’aquest telèfon és similar a la joia d’apple i una experiència estètica en si mateixa (a la 1a foto teniu la comparació entre el Huawei i l’iPhone 6).

La versió Premium de l’Honor 8 acaba de duplicar, a més, la seva capacitat interna i ara compta amb 64 gb de memòria per desar milers de fotos, vídeos i arxius musicals. Una memòria que és ampliable fins a 120 gb gràcies a la memòria externa que s’hi pot introduir.

Un dels aspectes més notables d’aquest telèfon és la càmera dual amb dos sensors de 12 MP i els efectes que s’hi poden aconseguir (no feu fotos de molt a prop si us acabeu de llevar perquè les fotos tenen massa molta resolució). Els dos sensors serveixen perquè un captura els colors (RGB) i l’altre, els detalls en monocrom. Aquesta combinació permet captar tres cops més llum que normalment i gaudir d’una nitidesa absoluta. A més, us deixa fer coses tan al·lucinants com enfocar després de fer la foto. La càmera frontal de 8MP tampoc no ens deixa indiferents i la pantalla de 5,2″, menys (a mig camí entre l’iPhone 7 i l’iPhone 7 Plus).

Si us agrada jugar, l’Honor 8, i sobretot el model Premium, és una bona opció ja que el processador i5 li atorga molta velocitat. Parlem de velocitat? La que fa que es pugui carregar la meitat de la bateria en només 30 minuts.

Trobeu l’Honor 8 per uns 360€ (amb 32gb de memòria) i l’Honor 8 Premium per uns 449€ (amb 64 gb).

I si encara necessiteu més idees, us recordo que els darrers mesos us hem parlat de coses tan xules com les bombetes altaveu Sengled, la funda per a selfies Popsicase, les WTF Smart Stickers, el robot Ecovac Robotics que neteja vidres, la llibreta màgica Bamboo Spark, o la càmera d’acció Activeon.

Bamboo Spark, la llibreta màgica

diumenge, 8/05/2016

Sí, sí, normalment us poso tot el rotllo, unes fotos, blablabla i després acabo posant un vídeo de demostració. Avui ho farem a l’inrevès. Començo amb el vídeo perquè FLIPEU.

Fins ara quan volíem dibuixar mapes, prendre notes a mà, fer dibuixos més o menys elaborats… teníem a la nostra disposició llapis òptics com aquest o aquest per treballar directament sobre el nostre mòbil o tauleta i fer els dibuixos el més acurats possibles. Ara ja no, què pot  ser més acurat que poder fer un dibuix com sempre hem fet amb paper i bolígraf? Doncs amb un paper i un bolígraf. Sembla màgia i probablement ho és però no, la Bamboo Spark ens permet fer precisament això. Només ens cal la carpeta amb el sensor electromagnètic, un quadren de notes de paper normal per escriure-hi al damunt i un bolígraf. Cal prémer una mica fort el bolígraf, això sí, però un cop li agafes el truc a la força que has de fer el resultat és magnífic. Tan sols cap tenir baixada al mòbil o tauleta l’aplicació de Bamboo Spark i immediatament se sincronitza el que tenim al paper cap al dispositiu. Un cop al mòbil o tauleta, es pot editar, desar com a imatge o pdf o enviar per correu. El paper el podem reutilitzar en tot l’espai, ja que cada cop que sincronitzem torna a partir de zero i cada traç que fem serà un dibuix nou a cada sincronització.

Hi ha 3 models: un per aguantar el mòbil a la mateixa carpeta, un altre per a tauleta i un altre d’específic per a iPad Air2. Tots els podeu aconseguir per 159,90€ i podeu trobar-ne més informació aquí

Helpin, un banc del temps virtual

dimecres, 20/05/2015

 

Helpin és el que més s’aproxima a un banc del temps, però virtual. Que què és un banc del temps? un intercanvi de serveis… i de temps! Jo et deixo l’hora lliure que tinc per ensenyar-te anglès o passejar-te el gos si després tu em col·loques uns quadres a les parets, o fas companyia una hora a la meva tia, que és gran i està sola.

Aquesta aplicació el que fa és posar en contacte, sobre el mapa, aquelles persones que demanen o ofereixen serveis o productes (també pots canviar una bici per uns patins, per exemple)

 

        

Clicant a sobre de cada persona en el mapa pots veure què necessita o ofereix. En aquest cas, l’Andrea ofereix passejar gossos o ser professora particular. A més, a banda de buscar per proximitat al mapa, també podem fer la cerca (en castellà) per servei; en l’exemple he buscat “inglés” i ens surt el llistat de les persones que necessiten classes d’anglès o que n’ofereixen. Si un servei ens interessa, hi ha un botó per contactar amb l’usuari i posar-se d’acord.

Helpin és una aplicació gratuïta disponible per a Android i iPhone.

 

L’internet de les coses

dimarts , 5/11/2013

Només en el darrer mes no sé quantes vegades he sentit ja aquesta expressió, que també podeu trobar com a IoT (Internet of things). Us en faig cinc cèntims per si us sona a xinès. Ja fa temps que ho fem tot per internet: treballar, escoltar la ràdio, enviar missatges… i fem coses comunes del dia a dia gràcies a l’ajud d’aparells electrònics d’última generació: hi ha cases domòtiques a les que podem accedir pel mòbil, hi ha aplicacions al telèfon que ens ajuden a recordar quina pastilla hem de prendre a cada hora, i l’altra dia una amiga fins i tot em deia que s’havia baixat una apli per saber quins dies era fèrtil!

Fa uns mesos ja us vaig parlar del conill Nabaztag, que es connectava a internet per donar-te informació sobre el temps, els titulars de premsa, nous emails, i fins i tot l’horòscop. Funcionava passant unes targetes pel davant, cadascuna configurada amb una informació diferent. Funcionava per tecnologia RF.

Ara imagineu que anem més enllà i que no heu de controlar vosaltres les coses; ja no cal que pugueu mirar pel mòbil què hi ha a la nevera, sinó que la nevera mateix “analitza” què hi falta i us envia un mail amb el subject “llista de la compra”, o que el calaixet de la farmaciola se us obre a les 10 de la nit per recordar-vos que us heu de prendre una pastilla. O que l’aspiradora detectés que hi ha pols al pis i es posés en marxa sola.

Captura de pantalla 2013-11-03 a les 00.08.52.png

Algunes d’aquestes coses ja existeixen, com algunes neveres Samsung. Evidentment els preus (més de 3.000€ per una nevera) encara no estan a l’abast de la majoria de nosaltres. Però d’altres coses sí, com la Flower Power de Parrot, que es comercialitzarà per només uns 50€ i que és un aparell que es posa a la planta i t’envia missatges al mòbil dient si té massa aigua, si toca regar-la, etc. No us encanta?

[youtube nNu11yUQiqQ]

Mailbox App

diumenge, 10/02/2013

Justament divendres pensava que l’aplicació de correu de l’iPhone se’m començava a quedar una mica curta. Tenia dos correus que no m’interessava perdre i, si bé és cert que amb el iOS 6.0 em permet l’opció de marcar-los per assenyalar amb una bandereta els que vull tenir a mà, no em permetia fer categories (visibles a simple vista, no parlo de fer carpetes) sobre si els tinc pendents de resoldre, etc. Doncs hores després, m’assabento que ja és en marxa l’aplicació Mailbox App, que et permet fer tot això, de manera gratuïta i amb una interficie molt intuïtiva i atractiva. Us permet classificar els mails en “ho veuré més tard”, “ho deixo per al cap de setmana”, “algun dia ho miraré” (per no crear falses expectatives), etc.

[youtube QulGwQAknec]

0.jpg

L’única pega és que funciona per invitació i la llista d’espera és LLARGA. Ara mateix tinc davant meu gairebé 580.000 persones (i 120.000 al darrera). Quan us baixeu l’aplicació, que és gratuïta, us registreu i ja us posarà a la llista d’espera. Espero que valgui la pena, realment, perquè m’hi veig unes quantes setmanes esperant.

Ah! En principi funciona només per comptes de gmail, espero que ampliïn a altres comptes (el meu compte yahoo té uns 15 anys -#vintage-, i em resisteixo a treure-me’l).

Feu servir alguna altra aplicació per correu que no sigui la que us ve predeterminada amb el vostre smartphone?

 

 

Amb l’iPhone a l’estranger

divendres, 13/07/2012

Marxo de vacances amb l’iPhone? El deixo a casa? Em podré connectar a internet fora de casa? Molts us en aneu ara de vacances i ho feu a l’estranger, així que us dono una sèrie de consells i explicacions sobre com treure el màxim profit del vostre telèfon:

1-Roaming ON, Itinerància de dades OFF

A veure, a 2012, en principi tots tenim el Roaming activat; és a dir, que podrem trucar i rebre trucades quan anem a l’estranger. Però si no confieu en el vostre operador o fa poc que us heu canviat, podeu estalviar-vos maldecaps si hi truqueu primer per assegurar-vos que el teniu activat.

El que heu de tenir desactivat SÍ o SÍ abans de passar la frontera és la Itinerància de Dades. És el que impideix que el mòbil se us connecti a Internet a l’estranger i que us arribin factures astronòmiques un cop torneu a casa.

De fet, per defecte l’hauríeu de tenir desactivat, també mentre estigueu a Catalunya. Si per cap raó us heu de connectar a l’estranger, l’activeu i llestos. Hi arribeu per Configuració>General>Xarxa

Les operadores espanyoles estan fent petits esforços per abaixar els preus de la tarifa plana 3G a l’estranger. Avui mateix Movistar m’ha informat que ofereix tarifa diària de 25MB per 2,40€ (amb iva 18%). En cas que us interessi l’oferta i la contracteu, NO desactiveu la Itinerància de dades, aleshores.

2-Mapes Offline

 

El vostre iPhone té internet, però també té GPS integrat. Això vol dir que quan estigueu passejant per Florència o Nova York sense 3G, podeu obrir l’aplicació Mapes, que el puntet blau us indicarà on sou.

No podreu buscar on és la Galleria delle Uffizi, però si sabeu on és al mapa, podreu trobar-la, perquè SÍ us dirà on sou.

 

 

3- Cerca de wi-fis gratuïtes

Si sou a Nova York, òbviament no tindreu probemes per buscar wi-fis (pronuncieu-ho “guai-fais” o no us entendran), perquè hi ha més Starbuck’s que oficines de LaCaixa aquí. Però en qualsevol altra ciutat us pot ser més complicat. Un exemple de ciutat que ofereix pocs wi-fis gratuïts (ni que siguis client del restaurant on estàs sopant) és Venècia.

Per això, us podeu descarregar l’aplicació gratuïta JiWire Free Wi-Fi. Té dues funcions: una, connectar-se online i mostrar-te les wi-fis obertes que tens al teu voltant. L’altra, és buscar -abans de marxar- la ciutat on teniu pensat anar, enregistreu la cerca amb els llocs que us interessen, i un cop sou allà, podeu recuperar les dades off-line; és a dir, sense necessitat d’estar connectats.

4-Password i Buscar l’iPhone ON

Admetem-ho. Tot i que l’hauríem de tenir sempre activat, és un conyàs posar cada cop el password, especiament si feu servir molt l’iPhone. Però de vacances i fora de casa, és una bona opció fer-ho. Anem més despistats, la càmera de fotos ens delata, els lladres van a per nosaltres.

Potser no podem evitar que ens robin el telèfon, però sí que el facin servir i que recuperin la nostra informació. Hi accedim via Configuració>General>Bloqueig per codi>Activar codi

Igualment, assegureu-vos que teniu activat el Buscar l’iPhone. Hi arribem per Configuració>iCloud

5-Diccionaris offline i Guies de viatge

Són una bona idea per descarregar abans de sortir de viatge. Guies que eviten que portis sobrepès a la motxilla i diccionaris de frases que et permetin demanar el compte en alemany, per exemple. N’hi ha de gratuïts i de pagament. Les guies de viatge per excel·lència, i també a l’App Store, són les Lonely Planet.

 

6- Compte amb el wi-fi dels hotels

Jo ja no reservo gairebé cap hotel que no tingui wi-fi i que no arribi a l’habitació. Compte! Hi ha molts que disposen d’internet gratuït, però només al hall o a zones comunes. Si us trobeu que el wi-fi és de pagament, assegureu-vos de la tarifa. Fa poc em volien clavar 3€ per cada mitja hora de connexió.

 

Què més feu vosaltres quan marxeu de viatges? Bones experiències? Males experiències? Ens ho expliqueu?