Entrades amb l'etiqueta ‘vacances’

El mòbil per anar a fer aventures

dimarts , 1/08/2017

El mòbil tot terreny que us servirà per a qualsevol destinació aquestes vacances és, sens dubte, el CAT S60. Però també per a professionals en situacions de risc (bombers, cossos de rescat de muntanya…) o tècnics com arquitectes o aparelladors. I no solament perquè sigui molt resistent a caigudes i cops o perquè tingui una càmera aquàtica, que també! Sinó, a més a més de tot això, perquè incorpora una càmera tèrmica, útil per a rescats però també per detectar, per exemple, fuites de calor en portes i finestres.

 

Algunes de les seves principals característiques:

 • Sistema Android
 • Primer mòbil que incorpora càmera tèrmica integrada que funciona encara que hi hagi foscor absoluta.
 • Incorpora càmera aquàtica per fer fotos i vídeos
 • Sistema d’assecat intel·ligent mitjançant ventilador intern de l’aparell en cas que algun connector no s’hagi tapat correctament en introduir-se a l’aigua.
 • Pot estar-se 1 hora submergit en 5 metres de profunditat
 • Ideal per a la pràctica d’esports de risc o de muntanya (escalada, BTT, trekking…)
 • Pantalla de 4,7″
 • Càmera principal de 13MP i frontal de 5MP
 • NFC incorporat
 • 3Gb de RAM
 • 32GB de memòria interna
 • Botó SOS de trucada davant una situació de perill.

A Catalunya es pot comprar a les botigues worten a un preu recomanat de 680€.

I ara què fem amb els nens?

dimecres, 17/08/2016

Segur que més d’un cop us heu fet aquesta pregunta, i ara què nassos faig amb els nens? El típic cap de setmana tonto, el pont que us heu hagut de quedar a casa, els últims dies de vacances… Busqueu una activitat prop de casa, per a tota la família i que no us suposi haver d’empenyorar un ronyó.

L’aplicació Divertium ens facilita aquest dilema i ens proposa activitats esportives, culturals, festes majors, fires, restauració, cases rurals, càmpings… Podem escollir en base a una localitat (casa nostra, el lloc on anem de vacances…) i a partir d’allà podem buscar per ràdi de quilòmetres i per categoria. Els resultats són detallats i detallen el preu i a qui estan indicats. Per exemple, vull saber què puc fer aquest cap de setmana en un radi màxim de 32 quilòmetres al voltant de Vinaixa (les Garrigues). Em surten 25 activitats de tots els tipus, des d’una excursió per a tots els públics gratuïta al pantà de Riudecanyes, fins a una visita al museu d’Alcover que em costarà només 2€ o una visita teatralitzada al Castell de Siurana per 4€ per persona. Entrant a cada activitat trobem una explicació molt més detallada amb horaris, història o característiques de l’indret/activitat i telèfon i/o mail on fer la reserva. També inclou un link per anar al web de l’activitat directament.

 

Una altra manera de fer la cerca és per geolocalització. Se’ns mostra un mapa de Catalunya on estan assenyalats els indrets on hi ha una activitat recomanada. Quan hi entrem, també hi trobem tota la informació.

Una aplicació per a famílies feta per una família

Divertium és una aplicació gratuïta, feta per a famílies i, el més important, feta per una família. El seu lema és “En lloc de buscar, troba”. I és que aquest va ser el principal problema que van tobar aquests pares osonencs quan intentaven fer activitats amb la seva filla, que no sempre sabien o podien trobar fàcilment llocs per anar a passar-ho bé en família.

Es troba disponible per a iOS i Android. Les empreses/cases rurals, etc. que vulguin participar publicant-hi la seva oferta ho poden fer aquí.

Càmera MyFox: per fer una ullada a casa mentre som fora

dimecres, 19/08/2015

MyFox Security Camera ens ofereix un dispositiu perfecte per a les vacances o caps de setmana en què marxem de casa i volem estar segurs que cap intrús no hi entra. La càmera és atractiva, petita i discreta. Funciona per a Android i iOS. Mitjançant una senzilla instal·lació, podem accedir al contingut de la càmera per telèfon o tauleta. Aquestes són captures que vaig fer a través del meu iPad.

La primera funció és poder veure les imatges en directe del que passa a casa nostra. Com podeu veure ofereix una perspectiva en alta definició i gran angular força àmplia. Afortunadament, no hi havia ningú al menjador en el moment que –des de fora de casa– vaig accedir a la càmera.

Si la càmera detecta moviment amb el seu sensor, ens avisarà al telèfon mitjançant l’aplicació. També podem accedir a una línia temporal en què podem veure el moviment (esperem que nul) dels últims dies. En la següent foto podem veure una servidora fent la maleta per marxar de vacances fa unes quantes setmanes. Les franges de color lila mostren moviment. El desitjable és no veure franges liles un cop ja hem marxat de casa. Però si n’hi ha i, efectivament, ha entrat un intrús a casa, el podrem veure per a una fàcil identificació després amb la policia, fins i tot si s’apropa a la càmera per tapar-la el podrem veure. De fet, fins i tot porta una bateria incorporada perquè, si desendollen la càmera de la corrent, aquesta pugui seguir enregistrant imatges durant tota una hora.

Si alguna part d’aquest vídeo que podem consultar en streaming ens interessa, perquè hem caçat un intrús per exemple, també tenim l’opció de descarregar el vídeo i desar-lo al nostre rodet del telèfon o tauleta.

La càmera té un preu de 199€ i es pot trobar a Media Markt, Leroy Merlin, Electro Stocks, Amazon i a la botiga de Myfox.

Aena incorporarà wifi gratuït i il·limitat

divendres, 15/05/2015

Aeroport de Barcelona – el Prat // Foto: btv.cat

 

Aena s’avança a molts aeroports europeus i dels Estats Units i oferirà wifi gratuït i il·limitat. El somni de l’home/dona de negocis i del turista que ha d’esperar el seu vol. Aquesta mesura la instaurarà a partir de l’octubre d’aquest 2015 als 46 aeroports i 2 heliports del seu abast.

Igualment, hi haurà paquets Premium de pagament per obtenir més velocitat i millor servei.

Senda i el Drac Golafre

diumenge, 14/12/2014

L’empresa Soyo Interactive, de Barcelona, han creat una aplicació interactiva que pot servir-vos per a aquests dies en què els nens tindran vacances i no aniran a la llar d’nfants o al cole. Es tracta del conte interactiu Senda i el drac golafre, dirigit a nens i nenes de fins a sis anys. Els dibuixos compten amb elements interactius, com papallones que podem fer volar o joguines mòbils que podem gronxar.

La història, a més, és educativa: els nens aprenen a llegir i, a més, la protagonista, una nena de 5 anys, ensenyarà al seu amic, el drac, que ha de deixar de menjar tantes llaminadures i menjar més verdura i coses sanes.

Es pot veure i escoltar en català, però també en castellà, francès, anglès. alemany i italià. El conte val 2,69€ i el podeu comprar aquí per iOS i aquí per Android.

 

 

 

Tràiler de Senda i el Drac Golafre:

Postals personalitzades amb Correus

diumenge, 2/11/2014

Arriba el món 2.0 en les postals. Correus millora i actualitza la seva aplicació eCard per poder enviar, impreses en paper, les fotos que fem quan estem de vacances, neix un nen, o vivim qualsevol ocasió especial que valgui la pena compartir. El procediment és senzill, s’escull una foto de la biblioteca del nostre telèfon o tauleta, s’escull un filtre, una plantilla i es pot incloure un text. A partir d’aquí podem enviar-les per correu electrònic (gratuït) o impreses en paper amb els següents preus. 1,5’€ per a dins d’Espanya i Andorra; 2,50€ per a Europa i 2,75€ per a la resta de països. Si hi voleu afegir un sobre, sumeu-hi 0,35€.

La primera postal és gratuïta perquè els usuaris provin l’aplicació

E-card

 L’aplicació és gratuïta i la podeu descarregar per a iOS o Android.