De deu en deu.

Les festes Decennals de la estimada ciutat de Valls són un esdeveniment curiós. No només per que es celebrin cada deu anys ni pel seu pressupost, sinó per la involucració dels vallencs i vallenques en una festa difícil de consolidar.

Una festa popular tant difícil de fer perdurar omple la capital de l’Alt Camp de llum dedicada a la Candela. I es que d’any en any les festes creixen o disminueixen bestialment. Només cal pensar en festes com Santa Tecla a Tarragona, que en pocs anys ha crescut de manera increïble. A casa meva -Vilanova i la Geltrú-, el Vidalot havia estat un dels actes forts del Carnaval i ara pocs recordem la nit de Dimarts de Carnaval i tot i això, comença a donar símptomes de recuperació. Aleshores, quina és la predicció de futur per una celebració que fins el 2021 no tornarem a viure?

Molta identitat, la recepta perfecta. L’orgull vallenc tant representat sota la bandera vermella i blanca o la maternitat dels castells.

FOTO: JM ALEGRE

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús