La Laia.

Amb la mania de treure els sants d’allà on siguin, la Laia s’ha fet un espai dins del calendari festiu barceloní.

Santa Eulàlia és la festa major “petita” o d’hivern dels laietans i és que diu la suposada història que amb tretze anys van torturar a la avui santa. Tretze, que són les oques que avui en dia hi ha al pati de la catedral. Tretze, que són els martiris que diu la història que va patir la noia. Tretze, que no és pas un número digne d’un supersticiós.

No sabem si aquesta joveneta barcelonina va existir, i si allà on diuen que va ser llençada nua, rodolant, dins d’una bota plena de claus i de vidres -i va sortir il.lesa!- avui pren el nom de Baixada de Santa Eulàlia per la realitat dels fets.

El que si que és veritat és que és una llegenda més de la resistència dels barcelonins al seu setge i com a mínim, centenars d’anys després, serveix per treure a passejar bèsties i gegants i fer festa.

1 comentari

  • Tweets that mention La Laia. – Ara.cat — Topsy.com

    18/02/2011 17:52

    […] This post was mentioned on Twitter by albag86, Joan Ignasi Gómez. Joan Ignasi Gómez said: La Laia. – Ara.cat http://t.co/1xMFNTn vía @diariARA […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús