Autor

Joan Ignasi GómezJoan Ignasi Gómez. Vaig néixer a Vilanova i la Geltrú i des de ben petit he mostrat inquietud pel món de la cultura popular. La raó per la que repetim rituals segons calendaris de tot tipus és el meu interès més gran.

Les ràdios locals van ser el meu primer pas cap a la unió de les tradicions i els mitjans de comunicació. Dirigeixo el programa “Gaudeix la Festa” de la Xarxa de Televisions Locals, que m’ha portat a entrevistar constructors d’instruments tradicionals, de gegants, de bestiari i pensadors de les tradicions. El programa ha guanyat el premi Eugeni Molero de periodisme. He escrit articles sobre festes populars a Vilanova Digital i a diferents revistes d’àmbit comarcal i també he posat veu a tres retransmissions castelleres radiofòniques de Sant Fèlix.

La meva experiència en el món de la cultura popular inclou la participació en desenes de cercaviles, correfocs, seguicis o exhibicions com a espectador, ballador o cronista. He jurat no perdre’m mai tres festes: el Carnaval de Vilanova, la Patum de Berga i Santa Tecla a Tarragona.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús