La prèvia (16a jornada)

Ja endinsats al mes de desembre, el futbol torna als nostres camps després de viure i patir l’esplèndida i apassionant final triangular de la Copa Catalunya, disputada dimecres passat a la Nova Creu Alta de Sabadell. Sens dubte, una experiència inolvidable i no precisament pel bon regust que no va deixar (gairebé) ningú (oficialment) satisfet. Incògnites, massa incògnites deixa aquesta Copa Catalunya, competició a la qual li cal una remodelació a fons que, perquè no, podria fins i tot passar per la seva abolició. Perquè no ens enganyem, és bonic tenir una competició que porti el nom de Catalunya, a tothom se li omple la boca quan parla del país; però no és menys cert que ben poques vegades es parla d’aquesta competició en clau positiva i que aquest campionat ha estat maltractat des de totes bandes. Sincerament, tenir la Copa Catalunya per tenir-la, no és allò ideal.

Tres incògnites importants ens suscita també l’arribada de la 16a jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B. La primera, climatològica, ens farà estar pendents del cel per valorar la possibilitat de la suspensió d’algun dels partits de la jornada; en aquest sentit, el partit de Pinilla (Teruel-Sporting Maonès, diumenge 12:00 hores) és el que podria córrer més risc de suspensió, i tot i que no s’esperen nevades a la zona en les properes 48 hores, les baixes temperatures (fins a -7ºC podrien incidir en l’estat del terreny de joc). La segona incògnita ens fa viatjar a Sant Boi, on els del Baix Llobregat tornaran al contacte amb la competició després del duríssim cop moral que va suposar la mort en un fatal accident de trànsit del fill del president de l’entitat santboiana. Els de Quim Ayats viatjaran a terres valencianes per enfrontar-se al Gandia de Vicent Medina (diumenge 17:00 hores), que s’haurà de reposar del xou de Vallejo Aznar a Dénia. En clau santboiana, el partit ajornat en el seu dia davant l’Alzira es disputarà el proper 23 de desembre, movent el Santboià-Sabadell a la seva data original, el 2 de gener. La tercera incògnita resideix en valorar quina incidència tindrà la participació de l’Hospi a la Copa Catalunya dimecres passat i la influència que pugui tenir en l’aspecte físic de cara al partit que l’enfrontarà diumenge al colíder, l’Alcoyano (diumenge 12:00 hores). Més enllà de tot l’enrenou que suposa aquesta participació, l’entitat i la duresa del rival seran factors que també caldrà tenir en compte per veure si l’Hospitalet és capaç d’encadenar el seu tercer triomf a l’Estadi.

El partit de la jornada ens fa desplaçar-nos a la Marina Baixa, concretament a Benidorm, on l’equip titular de la localitat i l’Orihuela disputaran un interessant partit que tindrà les càmeres de Punt 2 com a testimoni directe (diumenge 17:00). Partit important pels oriolans (un punt de 6 possibles i massa dificultats en atac). Molt més preocupant és la desesperant ratxa del Sant Andreu, que a Palma (diumenge, 12:00 hores) tractarà de guanyar un partit d’una vegada per totes (ja van 9 setmanes sense vèncer). Els espera l’Atlètic Balears de Gustavo Siviero, equip que si no comptem la desfeta a l’Hospitalet (5-0) ha aconseguit aturar la sagnia defensiva que l’havia marcat des d’inicis de temporada; els palmesans no perden a casa des de la primera jornada.

Molt més còmodes viuen els equips que participaran en els altres dos duels de la jornada. Al Palamó, l’Alacant de Vicente Borge rep un Badalona que s’està acostumant a viure en zona de play-off i que diumenge té una oportunitat d’or per donar un cop d’efecte a la lliga (diumenge, 16:00). Suggerent també és l’encontre de la Nova Creu Alta amb dos equips clarament en alça: el Sabadell ja és quart després del gran triomf al Clariano (1-2) i vol mantenir-se en zona de promoció a costa del Castelló de Casuco, que suma tres victòries consecutives i comença a mirar cap amunt. De fet, un triomf dels de La Plana els podria deixar a tan sols un punt de la zona noble de la lliga (diumenge, 17:00).

Per acabar, una mica de drama. Començant per Santa Coloma, amb una Grama en hores molt baixes tant pel que fa a l’aspecte esportiu com a l’institucional que rebrà un Ontinyent (diumenge, 11:45) que tampoc atravessa pel seu millor moment, amb dues derrotes consecutives a la lliga que encara fan més mal si s’analitza la manera com aquestes han arribat. A Son Bibiloni, Jaume Bauçà es juga el seu càrrec a la banqueta del ‘Mallorqueta’  davant d’un Dénia (diumenge, 12:00 hores) que ha agafat aire amb el triomf en el ‘derbi’ davant el Gandia; una derrota dels balears podria suposar un relleu a la direcció del filial mallorquinista, massa irregular en aquest inici de lliga. Finalment, l’Alzira buscarà davant el Lleida la primera victòria de la temporada (diumenge, 17:00); els de Manolo Herrero necessiten començar a sumar de tres en tres per no quedar-se encara més despenjats de la lluita per la permanència. Amb més tranquil·litat viatjarà el Lleida al Luís Suñer Picó, amb un ‘7 de 9′ en els darrers tres partits que a hores d’ara el situa 4 punts per sobre de la zona perillosa.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús