Les xifres de la 16a jornada

3 han estat els partits suspesos d’aquesta 16a jornada al grup tercer de Segona B, concretament els que afectaven els equips de les Illes Balears. L’Sporting Maonès no va poder viatjar a Terol, mentre que Dénia i Sant Andreu no han pogut desplaçar-se a Palma de Mallorca per enfrontar-se al Mallorca B i a l’Atlètic Balears, respectivament. Aquests ajornaments se sumen al Santboià-Alzira de la setmana passada, que es jugarà el dijous 23 de desembre.

10 punts són els que separen l’Orihuela de l’Hospitalet; és a dir, el líder del primer equip que evitaria la zona de perill. Ni més ni menys que 15 equips estan separats per menys de 10 punts en l’enèssima mostra d’igualtat d’aquest grup. Sense anar més lluny, avui els tres primers classificats han perdut, mentre que el quart (el Sabadell) no ha passat de l’empat davant el Castelló.

7 partits feia que l’Alcoyano no es quedava sense marcar en partit de lliga. Avui, a l’Hospitalet, els de Paco López han donat una molt mala imatge i han contribuït amb la seva ineficàcia defensiva al triomf dels riberencs, el tercer des de l’arribada de Miguel Álvarez a la localitat del Barcelonès Sud.

7 , també, són les victòries que ha aconseguit el Gandia en les 16 jornades disputades. Tots set triomfs tenen un denominador comú: es tracta de victòries per la mínima, ja que en sis ocasions els de la Safor han guanyat per 1-0 o per 0-1 i només una vegada van vèncer per 1-2 (a Alzira).

5 jornades, només cinc han hagut de passar per viure un fenomen realment curiós. En aquest període de temps el CE L’Hospitalet ha passat de ser el segon equip menys golejador del grup (6 gols a la finalització de l’11a jornada) a convertir-se, juntament amb l’Alcoyano, en el conjunt més realitzador de la lliga, amb 19 gols. Sorprenent.

0 victòries ha aconseguit l’Alzira en aquest campionat. L’equip de Manolo Herrero, tècnic dels blaugrana després de la destitució de Jero López no han tingut un bon retorn a Segona B i no han guanyat cap dels 15 partits disputats fins el dia d’avui (7 empats i 8 derrotes). Molt malament haurien d’anar les coses, però, perquè els de la Ribera superin el rècord negatiu del grup, establert pel FC Andorra la temporada 1997/98. Aquell any, l’equip tricolor que dirigia Sánchez Iglesias no va guanyar el seu primer (i únic) partit fins la penúltima jornada. La víctima? El Gandia, que va perdre a l’Estadi Comunal per 2-1. Fins aleshores, només Mensajero i Gáldar havien cedit punts davant els andorrans (amb empats en tots dos partits).

17 equips en els tres grups restants de la Segona B han estat capaços d’anotar més gols que l’Hospi i l’Alcoyano, els més golejadors del grup tercer. Data preocupant que il·lustra molt bé les peculiaritats de la nostra ‘lliga’, que a manca de tres partits ha tornat a viure una jornada escassa en gols (12 en 7 partits).

Amb un 10 podem qualificar els coneixements sobre ‘Tòpics futbolístics” de Toni Aparicio, entrenador de l’Ontinyent. Aquest matí, en una breu conversa amb Sergio Márquez (Ràdio Marca) ha fet tota una classe magistral de la matèria amb hits com ara “el futbol és així”, “tots volem guanyar”, “al futbol guanya qui més gols marca”, “jugarem amb 11 (jugadors) com sempre” i “(per guanyar) hem de fer més gols que la Gramenet”. Un crack.

Resultats: Gramenet 0-2 Ontinyent; L’Hospitalet 2-0 Alcoyano; Alacant 2-0 Badalona; Alzira 0-2 Lleida; Benidorm 1-0 Orihuela; Sabadell 1-1 Castelló i Gandia 1-0 Santboià. Els partits Mallorca B-Dénia, Teruel-Sporting Maonès i Atlètic Balears-Sant Andreu han quedat ajornats:

Classificació: Orihuela i Alcoyano 29 punts; Badalona 28 i Sabadell 27 (en zona de play-off); Benidorm 26; Gandia 25; Alacant 24; Teruel 23; Sant Andreu, Lleida i Sporting Maonès 22; Castelló 21; Ontinyent i Dénia 20; L’Hospitalet 19; Mallorca B 15 (promoció de descens); Atlètic Balears 15; Gramenet 13; Santboià 11 i Alzira 7 (en descens).

2 comentaris

  • Tweets that mention Les xifres de la 16a jornada – Ara.cat — Topsy.com

    05/12/2010 21:19

    […] This post was mentioned on Twitter by CE L'Hospitalet, CE L'Hospitalet. CE L'Hospitalet said: El resum de la 16a jornada a la Segona B – http://bit.ly/hzy8as #2bg3 #Hospi #futbolcat […]

  • dani vega

    05/12/2010 21:35

    que excels

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús