La prèvia (17a jornada)

Sabem que aquest món nostre està ple de sorpreses i que qualsevol cosa podria passar en qualsevol moment, però tot fa indicar que aquesta 17a jornada hauria de transcórrer sense cap incidència remarcable que impedeixi la celebració de cap dels 10 partits de demà. Encara per disputar quedaran quatre encontres ajornats de la 15a i la 16a jornada; dimecres, el grup es posarà gairebé al dia amb la disputa del Santboià-Alzira (dos quarts de vuit del vespre) i del Teruel-Sporting Mahonés i l’Atlètic Balears-Sant Andreu, dos matxos que arrencaran a les vuit del vespre. Encara sense data es troba el Mallorca B-Dénia.

La penúltima jornada (íntegra) del 2010 ens deixa dos partits de la jornada, ja que decidir-se per l’Orihuela-Sant Andreu o per l’Alcoyano-Sabadell es fa d’allò més difícil. Les dues cites, demà a les 5 de la tarda, marcaran el destí de tots quatre equips, favorits per copar la zona noble de la lliga a final del campionat i que arribaran als partits de demà… després de no guanyar el seu darrer partit. A Los Arcos, un dels líders més estranys en temporades (són el cinquè equip menys golejador del grup) rebrà un Sant Andreu que després de “l’aturada” del passat diumenge viatja amb l’esperança de tornar a guanyar dos mesos i mig després de l’última vegada; per ser positius, la recuperació d’homes com Morales i Lluís Blanco pot ser cabdal per redreçar el rumb de la nau andreuenca. Per la seva banda, un dels estadis clàssics del grup, el Collao, acollirà un duel de color blanc-i-blau: els locals voldran esborrar la pèssima imatge oferta fa set dies a l’Hospitalet (2-0), una derrota que només les ensopegades dels rivals ha fet que mantingués la segona plaça. Per contra, el Sabadell té una prova de foc per saber a què pot aspirar aquest any, té davant seu una oportunitat única per donar un cop d’efecte i, fins i tot, situar-se líder segons els resultats. El cantó negatiu seran, novament, les baixes, ja que ni Alberto Manga, ni Eneko, ni Joaquín, ni Azparren, ni Bermudo (aquest últim, sancionat) podran ser demà a terres alacantines.

Lluny d’aquest xoc de trens es troba el Badalona, expectant tercer classificat que té a priori un partit assequible al Camp del Centenari, on rebrà la visita del cuer, la UD Alzira (12 del migdia). Tot i això, els de Manolo Márquez no poden confiar-se davant d’un rival amb més qualitat de la que indica la seva puntuació, un equip al qual la manca de confiança i d’encert ha enfonsat a l’últim lloc de la classifcació. El Badalona ha perdut per una bona temporada Rubén Casado, que podria estar-se un mínim de dos mesos de baixa. Igualment interessant serà el partit que el Lleida i el Gandia disputin al Camp d’Esports (5 de la tarda, el 33 i Punt 2). Els d’Emili Vicente arriben endolladíssims a aquest duel després de treure 10 dels últims 12 punts possibles, una ratxa que els ha deixat ja més a prop de la zona de play-off d’ascens que no pas del perill; per contra, el Gandia va agafar aire diumenge passat en vèncer agònicament el Santboià amb un gol del menut Eztieder.

El drama tindrà com a epicentre Sant Boi de Llobregat. Al Joan Baptista Milà (12 del migdia) s’enfrontaran el Santboià i el Mallorca B, dos equips que tot i comptar amb un partit “a la guardiola” no poden permetre’s més errades; especialment necessaris pel Santboià són els tres punts de demà, el dia en què els de Quim Ayats inicien un ‘Tour de Force’ que els portarà a disputar quatre partits en 11 dies (Mallorca B, Alzira, l’Hospitalet i Sabadell). No més tranquil·la està la Gramenet que viatja a Castelló obligada a puntuar per no despenjar-se més de la salvació; enfront tindran un equip que des de l’arribada de Casuco ha guanyat en solidesa, confiança i que ben a poc a poc va creixent i apropar-se a la zona alta de la lliga.

El setè equip català, l’Hospi, té un desplaçament complicat a Dénia (5 de la tarda), un terreny de joc on els locals no més hi han caigut derrotats en 11 dels 65 partits jugats des que van arribar a Segona B l’estiu de 2007. Tanmateix, aquesta temporada els de Nino Lema hi han perdut pistonada (són el quart pitjor local del grup) i als riberencs se’ls presenta una bona ocasió de trencar la mala ratxa a domicili, on només hi han aconseguit un triomf (0-2) a Son Bibiloni. Miguel Álvarez no podrà comptar amb David Corominas i Dani Planchería (lesionats) i amb Cristian Alfonso (sancionat). La resta de partits ens deixa un Ontinyent-Atlètic Balears, un Sporting Mahonés-Alacant (tots dos partits a les 12 del migdia) i un molt interessant Benidorm-Teruel (11:45) , amb l’equip de Calderé tractant de trencar la miniratxa de dues derrotes consecutives que l’ha apartat de la zona de play-off d’ascens a la Lliga Adelante.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús