Les xifres de la 17a jornada

2 doblets de 2 jugadors en 2 minuts. Aquest triple condicionant s’ha donat en aquesta 17a jornada de lliga en dos escenaris diferents. La primera ració, pel matí i a Sant Boi, ens l’ha regalada el mallorquinista Dani Bardolet que en només cinc minuts ha posat el Joan Baptista Milà potes enlaire; al 40′, el davanter balear entrava al camp en substitució del lesionat Abdon, al 43′ anotava el 0-1 i només dos minuts més tard anotava un 0-2 que semblava sentenciar un partit que el Santboià igualaria al 94′. Ja a la tarda, Rayos ha repetit la història amb un doblet a les acaballes del partit que ha servit per a que el Lleida capgirés el 0-1 del Gandia al Camp d’Esports; dos gols del davanter il·licità als minuts 82 (de penal) i 84 li han valgut a l’equip de la Terra Ferma per sumar un nou triomf (2-1).

10 partits acumula ja un Sant Andreu que dimecres viurà un partit certament dramàtic a Palma de Mallorca davant d’un Atlètic Balears que marca ara mateix la referència de la promoció de descens amb 18 punts, només quatre per sota dels quadribarrats. Avui, els de Natxo González s’han vist superats per un Orihuela que ha tornat a tastar el gust de la victòria i recupera així el lideratge que el Badalona li havia pres hores abans.

9 expulsions en només 4 partits porta el col·legiat aragonès Javier Muñoz Caravaca, que avui ha seguit adornant els seus números amb una expulsió per banda al Nou Camp de Dénia (que probablement sigui un dels camps que viu més vermelles). A la mitja hora de partit ha fet fora el lateral esquerre de l’Hospi Andrés Barón, un fet que ha condicionat el partit dels riberencs a la Marina Alta. Al 95′, Manolo Bueno ha vist la segona groga i també ha enfilat el camí dels vestidors abans que l’àrbitre aragonès xiulés la fi del partit.

18, sí, 18 equips estan entre els 19 i els 14 gols marcats a la lliga. La dada parla per sí sola de la igualtat que es viu en aquest campionat i que cada setmana veiem reflectida en diversos aspectes. De fet, els equips més golejadors fins avui, Alcoyano i Hospi s’han quedat a zero però seguiran al capdavant d’aquesta particular lliga; això sí, acompanyats pel Castelló, el Sant Andreu i l’Sporting Mahonés. Només la Grama (12 gols) i l’Alzira (amb 7).

Parlant de gols i d’efectivitat, 3 equips del grup encara no han participat de cap partit en què algun dels dos equips hagi marcat més de dos gols. Són el Gandia, l’Orihuela i el Sabadell, que han viscut resultats que van del 0-0 al 2-1 o l’1-2. De fet, ni tan sols han empatat a dos cap dels 17 partits que cadascun d’aquests equips ha jugat fins a dia d’avui.

3 també són els equips que queden sense guanyar a domicili. Aquest migdia l’Atlètic Balears ha desaparegut de la llista en derrotar l’Ontinyent al Clariano per 0-2. Els de Siviero agafen aire amb el primer triomf com a visitants en aquesta temporada, un rol que mai ha estat beneficiós a la història de l’equip de la Via de Cintura a Segona B. De fet, el rècord de victòries a domicili de l’entitat palmesana està establert en els 5 triomfs de la temporada 87-88 en què va aconseguir vèncer el San Sebastián, l’Endesa Andorra, el Júpiter, l’Aragón i l’Andorra. Lluny s’ha quedat de superar el triomf més ampli a domicili: un 2-6 a Terrassa l’any 1989.

15 punts són els que ja ha sumat l’Alacant fora de casa, una xifra que el converteix en el millor equip visitant juntament amb l’Alcoyano. Tot i tenir un pressupost de guerra, l’entitat que ara presideix José Asensi s’ha reinventat, ha superat les adversitats i amb una plantilla amb un evident component del planter ‘celeste’ s’ha situat a la vora de la zona noble de la lliga. Avui, quart triomf a domicili, a Maó i quart triomf per la mínima fora de casa després de l’1-2 a Santa Coloma i dels 0-1 a Castelló i a Dénia..

6 equips en tot el futbol espanyol a nivell RFEF (és a dir, fins la Tercera Divisió) no coneixen la victòria en el que portem de lliga. Un és l’Alzira, que ha sumat una jornada més sense guanyar en perdre per 1-0 a Badalona. La resta d’equips són l’Adra, l’Olivenza, el Mallén, el Criptanense i el Piedrabuena. El Norteño de Fornells ha desaparegut d’aquest llistat en derrotar l’Alaior per 0-1 aquesta mateixa tarda.

9 partits invicte porta el Badalona al Camp del Centenari. Juntament amb els de Manolo Márquez, l’Orihuela, l’Alcoyano i el Sant Andreu romanen sense perdre quan juguen com a locals. Tornant al quadre escapulat, la situació contrasta amb la de l’any passat, quan ni Manolo González, ni Bernardo Fuentes ni Toni Llebaria van aconseguir fer de l’antic Avinguda de Navarra un fortí per un Badalona que va perdre ni més ni menys que 8 partits a casa en tota la temporada.

Resultats: Benidorm 0-1 Teruel (Valleros 19′); Sporting Mahonés 1-2 Alacant (Marcos Jiménez 73′ pen / Jon Uriarte 37′ i Óscar Martín 60′); Ontinyent 0-2 Atlètic Balears (Lucas 62′ i Checa 83′); Santboià 2-2 Mallorca B (Blas Vílchez 68′ i Heredia 94′ / Bardolet 43′ i 45′); Badalona 1-0 Alzira (David Prats 52′); Dénia 1-0 L’Hospitalet (Primo 30′), Orihuela 2-1 Sant Andreu (Florian 23′, Sergio Villanueva 78′ / Manteca 94′), Alcoyano 0-1 Sabadell (Puigdollers 45′), Lleida 2-1 Gandia (Rayos 82′ pen i 84′ / Álvaro Rosa 12′) i Castelló 1-1 Gramenet (Fernando Béjar 49′ / Juste 21′).

Classificació: Orihuela 32; Badalona 31; Sabadell 30; Alcoyano 29; Alacant 27;  Teruel i Benidorm 26; Lleida i Gandia 25; Dénia 23; Sant Andreu i Castelló 22; Ontinyent 20; L’Hospitalet 19; Atlètic Balears 18; Mallorca B 16; Gramenet 14; Santboià 12 i Alzira 7.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús