Futbol sota zero

Peculiar mini jornada la que ha finalitzat fa tot just una estona al grup tercer de Segona B. Tres partits en tres indrets que no tindrien massa a veure entre ells (Terol, Sant Boi de Llobregat i Palma de Mallorca); tres encontres que ens han deixat detalls interessants per comentar.

El més freak, l’anècdota, l’hem viscuda a Pinilla, on Teruel i Sporting Mahonés han arrencat el partit a -1ºC (8 del vespre). Tot un repte, sens dubte, pels espectadors que s’han donat cita al feu terolenc, que han vist com el quadre de Joan Esteva s’avançava en el marcador al pas pel 22 de la primera meitat gràcies a un gol del català Raül Vates després d’un servei de cantonada. A partir d’aquí, els de Calderé s’han posat les piles i han exercit de clars dominadors del partit. Tot i això, només han pogut igualar el partit a mitjans de la segona meitat amb un gol des de fora de l’àrea de Monforte (68′). Amb aquest 1-1 final, els aragonesos desaprofiten l’ocasió de desbancar l’Alcoyano de la quarta posició, mentre que els menorquins s’instal·len a la zona més còmoda de la lliga després de perdre diumenge davant l’Alacant a Bintaufa (1-2).

A Palma, miracle. El Sant Andreu ha aconseguit guanyar un partit dos mesos i mig després. Els quadribarrats han hagut de reformular la dita fins al punt de creure que “a la desena va la vençuda”. Aquest vespre, un gol d’Albert Manteca al primer minut de la represa ha estat suficient per fer que els de Natxo González guanyessin un partit de lliga d’una vegada per totes. Òbviament, l’empresa ha tingut un cert regust èpic amb l’expulsió del central andreuenc Raúl Fernández als minuts finals de l’encontre, un factor que ha permès els homes de Siviero tancar els catalans a la seva àrea sense premi, però. Bon marcador per l’Hospi, que amb la derrota dels balearicos manté la 15a posició i rebrà diumenge el Santboià fora de les places de perill.

Precisament el Santboià ha fet un pas enrere en el primer partit que ha acabat d’aquest vespre de futbol intersetmanal. Els de Quim Ayats no han passat de l’empat davant del cuer de la lliga, l’Alzira, que s’ha avançat en el marcador amb un gol de penal de l’ex de la Universidad de Las Palmas, David Fas (6′). Poc li ha durat l’alegria als homes de Manolo Herrero, que han vist com al minut 19 Fran Erencia empatava el partit establint el que, al final, seria l’1-1 definitiu. Males perspectives per tots dos equips, que se situen a sis i a onze punts de la salvació, respectivament. Dues ratxes negatives continuen vigents per tots dos equips: el Santboià és l’únic equip del grup que ha rebut gols en els 17 partits de lliga disputats (31 gols en total); l’Alzira acumula el 17è partit sense conèixer la victòria, ni més ni menys que la pitjor dada en els 88 anys d’història de l’entitat blaugrana.

2 comentaris

 • Miguel Angel Rodríguez

  16/12/2010 0:30

  Aquesta mini jornada com l’has anomenat demostra tres coses:

  1. Que el Teruel de Ramon Maria Calderé és un senyor equip i que de seguir així no descarto que estigui lluitant per el PlayOff a final de temporada.

  2. Que aquesta victòria del Sant Andreu pot ser el punt d’inflexió en el moment més oportú. De no haver guanyat avui, la diferència amb els de dalt hagués estat molt preocupant. Veurem si aquest diumenge confirmen el canvi de dinàmica.

  3. Santboià i Alzira, per molt que em pesi pels santboians, estaran l’any que ve a Tercera Divisió. L’únic que se falta per saber es quant guanyarà l’Alzira el seu primer partit perquè fins ara està superant tots els rècords negatius possibles.

 • Jordi Sunyer

  16/12/2010 12:09

  Curiós fenomen el de l’Alzira, Cristian. Un bon grapat d’entrenadors de la categoria coincideixen a assenyalar que és un dels equips que fa millor futbol de la categoria, però en canvi, encara no ha guanyat cap partit. L’explicació, pel que sembla, és molt simple: no tenen gol. I certament, és demolidora la dada que indica que cap dels quatre teòrics davanters de l’equip (Alex Polyakov que ni ha jugat, Adrián Lechuga, Tino i Edu Silva) no ha marcat cap gol. El “pichichi” és David Fas, amb 3 gols, un d’ells de penal (el d’ahir). 2 dels 8 gols de l’Alzira fins ara han estat des dels 11 metres.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús