Les xifres de la 18a jornada

Només 4 equips han estat capaços de vèncer als camps dels equips catalans que estan fora de les places de descens en el que portem de lliga. Els 45 partits que Sabadell, Badalona, Lleida, Sant Andreu i l’Hospitalet han jugat com a locals deixen un balanç de 26 victòries locals, 15 empats i només 4 victòries visitants: la del Teruel a Sabadell (0-2), la del Benidorm a l’Hospitalet (0-1) i les del Badalona (0-2) i el Dénia (0-1) al Camp d’Esports de Lleida. Tot plegat, deixa aquests cinc equips entre els set millors locals del grup (només Orihuela i Sporting Mahonés trenquen la dinàmica). A més un d’ells, l’Hospi, és el més golejador (16 gols en 9 partits) mentre que un altre, el Badalona, és el que menys gols encaixa (2 gols en 9 partits).

5 victòries consecutives ha enllaçat la UE Lleida, una ratxa que l’ha portat a situar-se ben a prop de la zona de play-off. Cal remuntar-se a l’inici de la temporada 1994-1995 per trobar una situació similar. L’equip que aleshores dirigia José Manuel Esnal ‘Mané’ va encadenar 6 victòries consecutives a Segona Divisió A, després de superar el Badajoz (0-1), el Mallorca (1-0), l’Ourense (1-2), el Toledo (2-0), Real Madrid B (0-2) i el Leganés (3-0). La setena jornada va comportar la primera ensopegada dels blaus (1-1 a Ipurua). Aquella temporada, els de Mané acabarien disputar la promoció d’ascens a Primera Divisió davant l’Sporting de Gijón, eliminatòria que finalment s’emportarien els asturians.

13 expulsions hem vist en els 8 partits que ha jugat l’Hospitalet des de l’arribada de Miguel Álvarez a la banqueta riberenca. D’ençà que va debutar a Santa Coloma el 31 d’octubre, l’Hospitalet ha rebut 5 expulsions mentre que al seus rivals li han expulsat fins a vuit jugadors (dos dels quals, Rafa Leva i Guillem Cornellà han estat expulsats després que acabés l’Hospi-Santboià d’aquest migdia). De fet, en cinc d’aquests partits s’han vist dues o més vermelles (Gramenet, Atlètic Balears, Sant Andreu, Dénia i Santboià).

9 gols ha marcat Luismi Loro, màxim realitzador del grup tercer de Segona Divisió B després que hagi acabat la 18a jornada. El davanter madrileny s’ha quedar sol al capdavant d’aquesta classificació després del seu gol a l’Estadi Balear, diana que li ha donat els tres punts al Castelló. És la tercera sortida consecutiva en què l’únic gol del Castelló és marcat pel jugador de Fuenlabrada, que de fet ha marcat 6 dels seus 9 gols a domicili.

18 jornades ha trigat l’Alzira en aconseguir el seu primer triomf a la lliga. Un gol del defensa valencià David Fas, màxim golejador dels alzirenys (ha marcat 4 dels 9 gols que ha fet l’equip) ha estat suficient per derrotar un Sporting Mahonés que només ha sumat 1 dels darrers 9 punts en joc. Els de Joan Esteva han tingut la sort d’esquenes des d’un bon principi; el porter suplent, Eloy Casals, ha hagut de substituir Joaquín Moso, lesionat, quan encara no havien transcorregut dos minuts de partit.

34 gols en 18 partits són els gols que ha encaixat el FC Santboià en el que portem de lliga. Són, de llarg, l’equip més golejat del campionat (10 més que l’Sporting Mahonés) i són l’únic conjunt del grup que ha rebut com a mínim un gol en tots i cadascun dels partits jugats fins ara. Si fa set dies va rescatar un punt miraculós davant del Mallorca B al temps de descompte gràcies a un gol d’Heredia (94′), avui li ha tocat el rebre amb el gol d’Óscar Álvarez (92′) que li ha donat els tres gols a l’Hospitalet. Dijous contra el Sabadell, el Santboià tindrà les baixes de Rafa Leva, Guillem Cornellà i Pedro, expulsats pel balear Iván González González aquest migdia.

12 són els jugadors del CE L’Hospitalet que han estat capaços de marcar algun gol en les 18 jornades disputades (19 si comptem el gol en pròpia porta del central ontinyentí Alberto Saavedra). Jordi Martínez (4 gols), Corominas i Cirio (3 gols), Eloi Fontanella i Cristian Alfonso (2 gols) i Ceballos, Pitu, Cristian Gómez, Velamazán, Lobato, Lucas Viale i Óscar Álvarez (1 gol), han sucat ja en aquesta primera volta. Aquests dotze jugadors fan de l’Hospi l’equip que més ‘reparteix’ els seus gols. Un Hospi que, juntament amb l’Alcoyano, torna a ser l’equip més golejador del grup amb 22 gols marcats després de 18 partits.

Els 10 partits que porta sense conèixer la victòria fan de la Gramenet l’equip que fa més temps que no suma els tres punts en un partit. Hem de remuntar-nos al 10 d’octubre per trobar un triomf dels homes de Ramon Moya, en un partit que els colomencs van jugar a Alginet davant l’Alzira i que van acabar emportant-se per 1-2 gràcies als gols d’Óscar Sierra i de Rubén Canelada. Pinten bastos a Santa Coloma, en una entitat que si no en tenia prou amb els problemes institucionals comença a patir una situació ben preocupant en l’aspecte esportiu, amb el primer equip enfonsat a les places de descens i el Juvenil A flirtejant-hi.

Resultats: Alacant 1-0 Benidorm (Jon Uriarte 33′); Gramenet 1-3 Alcoyano (Cazorla 92′ pen / Gato 22′ i 49′ pen, Óscar Sierra 36′ pp); Mallorca B 0-1 Lleida (Rayos 51′); Atlètic Balears 0-1 Castelló (Luismi Loro 61′); L’Hospitalet 3-2 Santboià (Lucas Viale 35′, Cirio 40′, Óscar Álvarez 92′ / Fran Piera 8′, Monty 12′ pen); Alzira 1-0 Sporting Mahonés (David Fas 52′); Sant Andreu 1-0 Ontinyent (Luís Blanco 84′); Sabadell 4-0 Dénia (Robles 16′, Isaac Cuenca 25′, Álex Ruiz 42′, Fito 92′ ); Orihuela 1-0 Teruel (Rodri 83′ pen) i Gandia 0-0 Badalona.

Classificació: Orihuela 35; Sabadell 33; Badalona i Alcoyano 32; Alacant 30; Sant Andreu i Lleida 28; Teruel 27; Benidorm i Gandia 26; Castelló 25; Sporting Mahonés i Dénia 23; L’Hospitalet 22; Ontinyent 20; Atlètic Balears 18; Mallorca B 16; Gramenet 14; Santboià 13 i Alzira 11. Mallorca B i Dénia tenen un partit pendent.

5 victòries consecutives ha enllaçat la UE Lleida, una ratxa que l’ha portat a situar-se ben a prop de la zona de play-off. Cal remuntar-se a l’inici de la temporada 1994-1995 per trobar una situació similar. L’equip que aleshores dirigia José Manuel Esnal ‘Mané’ va encadenar 6 victòries consecutives a Segona Divisió A, després de superar el Badajoz (0-1), el Mallorca (1-0), l’Ourense (1-2), el Toledo (2-0), Real Madrid B (0-2) i el Leganés (3-0). La setena jornada va comportar la primera ensopegada dels blaus (1-1 a Ipurua). Aquella temporada, els de Mané acabarien disputar la promoció d’ascens a Primera Divisió davant l’Sporting de Gijón, eliminatòria que finalment s’emportarien els asturians.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús