Les xifres de la 16a jornada al #2bg3

La setmana que el Diari ARA complia el seu primer aniversari ha acabat resultant un bon pretext per rescatar un dels primers formats d’entrada d’aquest blog, que com haureu anat veient fluctua en continguts i regularitat d’actualització. Parlem de les dades que ens deixen els resultats de la jornada, en aquest cas la 16a del grup 3 de Segona B. Els canvis més destacats per dalt corresponen al canvi de quart classificat, posició que han ostentat Olímpic de Xàtiva i Huracán fins que aquesta tarda el Reus s’ha imposat a l’Olímpic (1-0) i retorna a la zona noble. Per sota, qui escapa és un Gandia que derrotava el Sant Andreu per la mínima i salta a la 14a plaça; el nou fanalet vermell és el Zaragoza B després de caure golejat novament a casa amb el Mallorca B. La dada global ens la deixa el número 391, que són els gols que s’han marcat en el que portem de temporada als grups 2, 3 i 4; amb 400 gols justos, el grup primer és el més golejador després de 16 jornades.

UE Llagostera 1-3 Orihuela

Els d’Oriol Alsina, tot i avançar-se amb un gol d’Aimar veien com els de Garitano remuntarien a la 2a part per endosar-los la tercera derrota del campionat al Municipal. Totes tres derrotes, per dos gols de diferència, han vingut provocades per equips valencians (Ontinyent 1-3, Olímpic 0-2 i Orihuela 1-3). La nota positiva és la millora ofensiva a pilota aturada, en els darrers dos partits a casa, Aimar Moratalla avança l’equip amb un gol a pilota aturada i pels volts de la primera mitja hora de joc.

Huracán 3-0 Andorra

Acusats d’equip defensiu i garrepa, els manisers han tancat una setmana de somni certificant el 9 de 9. Triomfs a Paterna per 1-2, a la represa davant el Sant Andreu per 2-5 i golejant l’Andorra per 3-0. Lluny de ser una incògnita, els de Nico Estévez es confirmen com un seriós aspirant al play-off d’ascens. Pel bàndol aragonès, l’Andorra ha encaixat gols en 12 dels 16 partits disputats (6 de 8 fora de l’Endeiza) i és la cinquena vegada que encaixen tres o més gols en el mateix període.

L’Hospitalet 2-0 Sporting Mahonés

Desena victòria riberenca a la Lliga i tot just la segona que no és per la mínima. La primera, el passat mes d’octubre a Lleida (1-4) va tenir com a golejadors Marc Pedraza i David Prats, igual que avui. Ja són 25 els partits que fa que l’Hospi no perd a casa en Lliga (gairebé 15 mesos). Per la seva banda, l’Sporting segueix gairebé inèdit lluny de Bintaufa i segueix amb un punt sumat en 8 desplaçaments fruit de l’empat a zero a Son Bibiloni.

Badalona 0-0 Lleida Esportiu

Ja han volat 10 punts del Centenari en el que portem de Lliga, tot just dos menys dels que van deixar escapar els badalonins en tot el campionat passat (13 victòries i 6 empats). Ja són tres els partits que fa que els de Márquez no guanyen a casa, una situació totalment anòmala. A Lleida les coses no van massa millor: 5 partits sense guanyar (3 empats i 2 derrotes), però l’equip ha puntuat a domicili sense marcar cap gol: fins ara els de Vicente sempre havien perdut si no havien perforat la meta rival.

Manacor 3-0 València Mestalla

Nicolás Rubio Sánchez. És l’home de moda a Manacor, superant fins i tot Xisco Barbón. L’ex del Santanyí ha sucat avui per quarta jornada consecutiva i com en els partits anteriors ho ha fet (gairebé) al primer quart d’hora de partit: Gandia (7’), Sant Andreu (7’), Orihuela (16’) i Mestalla (16’), han provat els seus gols matiners. Per cert, feia 21 temporades que els balears no golejaven a Na Capellera: ens hem de remuntar a la temporada 90-91 per trobar un guarisme similar (4-0 al Mallorca Atlètic).

Dénia 0-0 Atlètic Balears

Els de Siviero, amb una plantilla poc balear cada cop milloren els seus registres a domicili. Invictes aquesta temporada, ja fa 10 partits que no perden a domicili; la darrera derrota va arribar ja fa vuit mesos, a Sabadell i per 3-1. I és que tradicionalment, els equips balears sempre han baixat el seu rendiment com a visitants, rutina trencada amb les xifres dels balearicos. Primera ocasió en que el Dénia es queda sense marcar i no perd; primera vegada que no encaixa i no suma els tres punts.

Zaragoza B 1-4 Mallorca B

No li prova al filial ‘blanquillo’ això de jugar contra equips palmesans. En 15 dies ha rebut la visita de l’Atlètic Balears i del Mallorca B i les han tancat amb un global de 2-9. Maneta de l’Atlètic fa dos diumenges i 1-4 del filial mallorquinista aquest migdia. Un filial, el que entrena el Nano Soler, que en la línia que comentàvem de l’Atlètic ja ha sumat 15 punts lluny de Son Bibiloni i és el segon millor visitant del grup. Tercera vegada que marquen tres o més gols a domicili i segona golejada seguida després del 0-3 a Xàtiva.

Teruel 4-0 Ontinyent

La contundent derrota de l’Ontinyent a Pinilla tenia un referent força llunyà, ja que els de la Vall d’Albaida feia gairebé 4 anys (16-12-07 a Orihuela) que no perdia un partit de Lliga per quatre gols de diferència. Menys temps feia de l’última golejada del Teruel a Segona B, que l’any passat golejava el Dénia per 4-0. De fet, és la tercera vegada que els mudèjars aconsegueixen aquest resultat a Segona B després del 4-0 al Numancia la temporada 89-90 i lluny del 6-0 contra el Conquense l’any del seu debut a la categoria.

Gandia 1-0 Sant Andreu

Comentava via Twitter a la prèvia d’aquest partit que el Gandia havia estat incapaç de saldar amb victòria les sis darreres visites d’equips catalans al Guillermo Olagüe. Dit i fet, els de la Safor han derrotat els andreuencs en un partit que han acabat en inferioritat numèrica, igual que en l’enfrontament de l’any passat.

Reus Deportiu 1-0 Olímpic de Xàtiva

Dénia, Hospi, Manacor, Ontinyent i Olímpic. Què tenen en comú? Que tots han perdut contra el Reus i que tots cinc ho feien a domicili i pel mateix guarisme (1-0). Els de Castillejo recuperen plaça de play-off d’ascens a la Lliga Adelante a costa d’un Olímpic de Xàtiva que segueix a prop de la quarta plaça i que ja suma cinc derrotes a domicili; curiosament, totes cinc per la mínima.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús