Reflexions d’un 1 d’abril

Establerta la posició personal pel que fa a la classificació que caldria utilitzar per palesar la realitat al grup 3 de Segona Divisió B, la 32a jornada ens ha deixat partits i sensacions de tot tipus i una certa fractura en alguns punts de la taula que, sembla, deixen alguna cosa cada cop més clara.

LLAGOSTERA 3-1 LLEIDA ESPORTIU

Els d’Oriol Alsina segueixen superant proves de foc a la recerca del marge que li permeti gaudir de la darrera jornada (descansaran) sense estar pendents de la resta de marcadors. Amb Albert Virgili i Marc Mas cada cop més endollats, van ser capaços de clavar tres dianes a un Lleida Esportiu que afrontarà una final diumenge contra el Mallorca B al Camp d’Esports. Al Gironès, el play-off ja és l’únic objectiu.

HURACÁN 1-0 SANT ANDREU

Un altre equip que s’està fent fort a casa (la seva irregularitat a Manises sorprenia) és un Huracán que dormirà tercer abans del partidàs de diumenge vinent a Oriola. Ahir, els de Nico Estévez van ser superiors al Sant Andreu tot i jugar tota la segona part amb un home menys. Els de Piti van tornar a mostrar el seu cantó dolent, el de lluny del Narcís Sala. És aquesta versió la que deixa els quadribarrats en terra de ningú. Això, fins que divendres arribi el Manacor i els més que esperats tres punts tornin a fer renéixer alguna opció.

BADALONA 0-0 ATLÈTIC BALEARS

22 de gener de 2012. És la data del darrer triomf del líder a domicili. Això del grup 3 és molt dur per a tothom, fins i tot per a un equip preparat per ser campió. La Lliga se li està fent llarga a un Atlètic que comença a crear autodesconfiança amb el perill que això comporta. Amb tot, ningú no dubta que els de Siviero s’enfrontaran a un campió el cap de setmana del 19 i el 20 de maig. Al Barcelonès Nord, nova oportunitat perduda tot i haver gaudit d’accions. La sort del descompte no ha aparegut tot i que Manga ha disposat de dues faltes perilloses. Irregularitat al Camp del Centenari per un un equip, el de Manolo Márquez, que avui ha tornat a tirar d’un davanter ‘no desitjat': Goicoetxea.

MALLORCA B 0-1 OLÍMPIC

La campanya dels homes de Seligrat és brutal. No tant pels dubtes que ocasioni una plantilla experta en futbol de bronze, amb un concepte molt clar de futbol i una alta efectivitat i eficència en jugades a pilota aturada El ‘però’ és una plantilla curta que fa està pendent en tot moment de la influència que tindrà en la posició final. Pas enrere dels de Nano Soler que se situen a sis punts del quart (tot i que amb un partit menys).

MANACOR 0-2 GANDIA

Quan un entrenador diu que ja són equip de Tercera.. ben poca cosa a dir. Més enllà de les gairebé 20 expulsions que han rebut els manacorins, i que denoten a parts iguals la tensió i la mala ‘sort’ tinguda amb els col·legiats, més innegable resulta el pes que les 15 jornades que fa que els de Mut i Ferriol no guanyen ha tingut en els 9 punts de diferència que hi ha entre l’Andorra, 16è i el Manacor. D’això, el Gandia n’ha tret profit per seguir respirant en un tram final de Lliga marcat pels problemes extraesportius. Cap remei millor que un Manacor enfonsat per reposar-se d’un lamentable espectacle ofert contra Huracán fa set dies (0-3).

ZARAGOZA B 4-0 ONTINYENT

Dèiem fa mes i mig que Roberto Granero havia d’ambicionar més per dur l’equip on, per plantilla, es mereix. La bola de vidre no ha fallat sinó que ha explotat: a dia d’avui els de la Vall d’Albaida porten una dinàmica tan negativa que tot i tenir 8 punts més que el 16è tot es pot esperar. Avui, humiliació a Saragossa davant d’un equip que encara podria resultar directe. Hat-trick de Carreño per fer somiar el filial en una hipotètica salvació. Per cert, l’Ontinyent només ha fet un gol a domicili des del passat mes d’octubre.

TERUEL 1-1 VALÈNCIA MESTALLA

Souto ha salvat al darrer minut un punt que sembla insuficient per seguir somiant en el play-off. Tot i l’enorme segona volta dels homes de Félix Arnáiz, Copa Federació inclosa, el partit aplaçat contra el Dénia (dimecres, dos quarts de vuit) sembla ara sí l’últim tren pels aragonesos, un bloc segur i conscient de les seves possibilitats. Al filial, ja són deu jornades sense perdre per un equip que ara demostra en resultats les bones crítiques que havia rebut el seu joc quan flirtejaven amb el descens. L’arribada de Sergio Ventosa ha estat el revulsiu necessari per una plantilla farcida d’enormes jugadors (personalment, diria que és de llarg el millor dels tres filials).

DÉNIA 0-1 ANDORRA

El 3-2 contra el Reus, amb una hora en inferioritat sembla haver estat el cop d’efecte necessari pel conjunt de Gori Silva, que ha vist premiada la seva insistència amb un 6 de 6. Tot i tenir millor números a domicili, l’Endeiza s’ha de convertir en el fortí que no ha estat aquest any, començant per un trepidant derbi contra el Teruel el proper diumenge a les 18:00 hores. Per la seva banda, el Dénia enfila el camí de la cinquena permanència consecutiva en un gran any pels alacantins. Plantilla ‘justa’, amb moltes apostes arriscades que llevat d’hecatombe assolirà la salvació si no es permet el luxe d’ensopegades inesperades com la d’avui.

L’HOSPITALET 1-1 ORIHUELA

Els de Jordi Vinyals han perdut avui una ocasió d’or per enfilar una plaça de play-off. De fet, la pèrdua ha acabat consistint en dormir fora dels quatre primers per primer cop des de mitjans d’octubre de 2011. Partit poc ambiciós dels locals (també de l’Orihuela) i més dubtes en una plantilla amb prou potencial com per exigir més nivell i, sobretot, millors sensacions. L’Orihuela ha acabat donant per bo un punt que el deixa quart i amb un partit més que segon, tercer, i cinquè. Partit de mínims dels de Garitano, que diumenge rebran l’Huracán a Los Arcos en el partit de la jornada.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús