Resum de la 12a jornada #2bg3

L’Olímpic i l’Alcoyano són dos dels grans beneficiats de la 12a jornada del campionat de Lliga #2bg3, una data marcada pel color visitant: 5 equips han guanyat a domicili i només dos, precisament Olímpic i Alcoyano, han estat capaços de treure els 3 punts com a locals. Impressionant el rendiment de l’Olímpic de Toni Aparicio, que ahir a la tarda derrotava el Villarreal B per 2-0. Domini dels de la Costera i facilitats defensives dels groguets que permeten gols com el d’Álex Vaquero, fruit d’un servei de porta mal defensat i que aplanava un camí que havia obert Pau Franch al primer temps. Dissabte, l’Alcoyano tornava a remuntar per segon partit consecutiu i enllaçava la seva sisena victòria consecutiva, apropant-se a la marca de 7 del curs 2008/09. Tot i que Mateu Ferrer avançava el Constància amb el seu quart gol a la Lliga, l’Alcoyano igualaria ràpidament amb una diana d’oportunisme de César Remón i culminaria la remuntada amb un gol de penal (quart a favor dels alcoians) transformat per David Torres. Els de Garitano entren en zona de play-off tot just abans de rebre dimecres el Real Madrid a la Copa del Rei (22:00 hores).

Pitjor ha anat la jornada per l’Huracán, l’Hospi i el Levante B… per diversos motius. La derrota de l’Hospi a l’Estadi davant l’Atlètic Balears (0-1) deixa l’Huracán com a únic equip invicte del campionat; no perden des del 8 d’abril a Oriola (4-1, 18 partits sense perdre), però han enllaçat tres empats consecutius que el deixen ja a tres punts del líder, l’Olímpic. I diumenge vinent, partidàs a Camp Murta entre xativins i manisers. L’Hospi s’ho mira ja a cinc punts del liderat amb un partit menys. Primera derrota en la història de l’Estadi davant d’un equip balear, en aquest cas un Atlètic Balears en línia ascendent que ha maniatat el joc de creació riberenc. Els de Miguel Álvarez visitaran diumenge el camp del cinquè classificat, un Levante B que ha deixat escapar dos punts d’or a Badalona al temps de descompte; Andy avançava els granota amb un penal rigorós (2′) i Roger perdonava el segon gol en fins a tres mà a mà davant Marcos; massa perdonar i Robert Simón apareixia al minut 91 per salvar un punt que no treu de pobre un Badalona dubitatiu. Segon cop enguany que Robert li salva un punt al Badalona al temps d’afegit (ja ho va fer a Paterna).

Amb el Prat, descansant, mirant-s’ho des de la distància, a banda de l’Atlètic Balears, el Llagostera, el Reus i el Sant Andreu han tingut una jornada frucífera. Primer triomf gironí a domicili, 0-2 a Paterna en l’estrena de Paco López com a tècnic valencianista. Gols de Joaqui i de Tarradellas, que ha marcat en els tres partits que el Llagostera ha jugat en any i poc davant el Mestalla. També el Reus deixa enrere les males sensacions amb el tercer triomf consecutiu, tercer partit consecutiu marcant tres gols i amb la tercera setmana consecutiva amb Sergio León de golejador (ja en duu 6). Ha estat a Sant Adrià davant l’Espanyol B, en un duel ple d’alternatives on els reusencs han obert el marcador, Armero i Elton han capgirat l’electrònic pel filial amb Longhi expulsat i els de Castillejo han tornat a regirar per sumar tres punts valuosos. Primera derrota de l’Espanyol B com a local, un filial perico que ja té la zona de play-off a 4 punts de distància.

Com d’or són els tres punts sumats pel Sant Andreu a Los Arcos; golàs de falta d’Édgar a mitjans de la primera meitat que ha amargat el debut de Nino Lema, que no s’ha assegut a la banqueta, com a tècnic oriolà. Segon triomf consecutiu dels andreuencs i setè gol al campionat d’Édgar, que ‘suca’ sis setmanes després. I a la zona baixa, inoperància ofensiva d’un Nàstic que ha empatat a zero davant el Yeclano Deportivo, que 11 partits després ha aconseguit deixar la seva porteria a zero. 2 punts de 9 possibles és el balanç de l’equip amb Salamero de tècnic; tot i la dinàmica negativa, els grana surten de la zona de descens directe gràcies a la derrota del Binissalem, cinquena consecutiva, avui davant el Mallorca B. Els del Nano Soler guanyaven per 0-2 al minut 10 gràcies a dues accions a pilota aturada rematades per Pablo Marí i Abdon. Ángel donaria esperances poc més tard als ‘assules’, que veurien de nou esfondrades les seves esperances amb el gol en pròpia porta de Bernat Alomar als 26 minuts, situant un 1-3 que ja seria inamovible.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús