Els 15 intocables de bronze, primera part

La temporada avança de forma inexorable, com el temps, i les conseqüències de la practica del futbol comencen a notar-se en els jugadors. Les simples molèsties físiques o, directament, amb lesions; fortuïtes o culpa d’aquell rival que no va mesura bé la seva entrada; les amonestacions o expulsions i corresponents sancions, més o menys merescudes; aquella decisió tècnica que va apartar el jugador de torn d’aquell partit que ell sempre havia comptat amb disputar,… Motius diversos que redueixen els minuts disputats, més encara en una temporada especial com és la 2012-2013 al grup 3 de Segona B, amb 21 equips i jornades intersetmanals que afecten les forces de plantilles (de facto) no professionals. Amb tot, 15, 16 o 17 jornades després, 15 futbolistes del #2bg3 resisteixen a totes aquestes inclemències balompèdiques: 9 portes i 6 futbolistes de camp, corresponents a 13 equips diferents que, d’ençà que el campionat comencés el passat mes d’agost, han disputat tots i cadascun dels minuts que han jugat els seus equips. De moment, a la primera part, repassarem els 6 jugadors de camp que no s’han perdut cap minut de cap partit.
FUTBOLISTES DE CAMP
Dani Guillén | Atlètic Balears
És l’ #exHospi de la llista. En un any més que complicat pels balearicos, el lateral extremeny està resultant una de les millors incorporacions de l’Atlètic Balears aquesta temporada. Si bé alguns li retreuen les seves escasses incorporacions a l’atac, Dani Guillén (Plasència, 1984) segueix mostrant la seva solvència i experiència amb el quadre de la Via de Cintura. Incombustible, ha disputat els 1.440 minuts dels 16 partits que ha disputat el seu equip i, de moment, només ha vist 2 targetes grogues. Entre Hospi i Atlètic, Dani Guillén ha disputat, íntegres, els darrers 25 partits de Lliga #2bg3. No és una situació nova: ja amb el Sant Andreu va disputar 36 partits (2010-2011), igual que en el seu primer any a Benidorm (2008-2009), quan va jugar-hi 34 partits.
Rubio (Binissalem) i Dani Guillén (Atlètic Balears), dos dels maratonians del grup 3. Imatge: Fútbol Balear.
Rubio | Binissalem
Jugador desconegut per molts fins aquesta temporada, Juan Martín “Rubio” (Andratx, 1982) arribava aquest estiu al Binissalem provinent de pocs quilòmetres més al nord, d’Inca. Sorprèn que en una plantilla de la qual Tomeu Pons n’ha dosificat la participació (a la jornada 5 ja havien participat tots els jugadors de camp), el lateral dret balear sigui l’únic que ha disputat els 1.440 minuts que ha jugat el conjunt del Raiguer en el seu debut a Segona B. Només un altre jugador dels ‘assules’, Miquel Forteza, ha participat en els 16 partits, però en 3 d’ells començaria com a suplent. El ‘problema’ és que Rubio, que duu disputats 18 partits íntegres de forma consecutiva entre Constància i Binissalem, va veure diumenge a Reus la quarta groga de la temporada.
Esteban Muñoz | Constància
Tot i no debutar, la rentrée del Constància a Segona Divisió B de la mà de Joan Esteva (i amb el mèrit de Nico López i el seu ascens el curs passat), compten amb el defensa central Esteban Muñoz (Palma, 1984) com a baluard de la rereguarda inquera. Fins diumenge, el porter Gaspar Veny l’acompanyava com a únics jugadors que havien disputat tots els minuts enguany, però les molèsties físiques de l’exporter del Manacor han deixat ‘sol’ Esteban, que ha jugat 1.440 minuts i que, fins ara, només ha rebut dues amonestacions. Si comptem els dos partits de play-off davant el Villarrobledo, ja són 18 els partits que el defensa balear porta jugats sense perdre’s ni un sol minut.
Des de diumenge, Esteban és l’únic jugador que ha disputat tots els minuts al Constància. Imatge: Sergio Sanz.
Álex Vallejo | Mallorca B
Per completar el pòquer de maratonians d’equips balears, cal que marxem als afores de Palma per trobar un jove jugador basc: Alexander Vallejo. El migcampista alabès (Vitòria, 1992) és, ja, l’únic titular indiscutible pel Nano Soler, que diumenge al Prat substituïa Pedro Capó al minut 85 i privava l’atacant menorquí de ser en aquesta llista. És tota una onada de confiança per aquest pivot defensiu de 20 anys, que l’any passat només va jugar 8 partits entre Alavés i Sestao River. Enguany, ja són el doble, 16, els partits que Álex Vallejo duu a la Lliga amb el filial mallorquinista,; setze partits on acumula dues targetes grogues i un golàs davant el Nàstic a Son Bibiloni.
Tot i el canvi d’aires, Álex Vallejo (Mallorca B) és una peça imprescindible del filial. Imatge: Deporte Balear.
Pepín Tortosa | Olímpic
Tot un clàssic de la Segona Divisió B. José Tortosa Sanchís (Moixent, 1983) és una de les preces imprescindibles per Toni Aparicio, una de les raons de la magnífica campanya de l’Olímpic de Xàtiva, líder del grup 3 de Segona Divisió B. Pepín (1.530 minuts en 17 partits) és un dels fixos de la defensa xativina juntament amb Peris, Mendoza i Ramon; tots tres, jugadors que s’han perdut pocs més minuts que Pepín. Ja el curs passat, Pepín va jugar un rol important a l’Olímpic de Toni Seligrat amb 32 partits jugats… i 5 de sanció (només es va perdre el partit de la darrera jornada davant l’Hospi). També amb el Dénia de Nino Lema, el central moixentí va jugar tots els partits que va poder (67) quan les sancions no li ho van impedir, una circumstància que ja s’hauria donat el curs 2005-2006 amb l’Almansa. Diumenge, Pepín va veure la quarta groga del curs davant l’Espanyol B.
Pepín (Olímpic), defensant una acció en un partit de la temporada passada a Son Bibiloni. Imatge: Fútbol Balear
Enric Socias | Reus Deportiu
Tot un mític del futbol català com és Enric Socias és, precisament, l’únic jugador de camp nascut a Catalunya (i d’un club català) que es troba a la llista. Nascut a Tarragona (1979), a banda de la seva etapa al Burgos, Socias ha defensat la samarreta de Sabadell, Figueres, Terrassa, Gavà i Sant Andreu abans de reclar, el curs passat, al Reus Deportiu. Amb els equips catalans, sempre ha jugat més del 50% de partits com a titular i, de fet, va ser en la seva darrera temporada al Gavà (2009-2010), quan més a prop es va quedar del ple (36 partits i 2 de sanció). Enguany, el central tarragoní és, juntament el meta Ángel Blasco, l’únic home que ha disputat els 1.440 minuts que els reusencs duen aquesta temporada. I pot anar per llarg; de moment porta els mateixos gols marcats que targetes rebudes: 1. Ha jugat els últims 20 partits complets.
Enric Socias (Reus), únic intocable de camp català. Imatge: Sergio Sanz (CE Constància).
Demà serà el torn dels porters, on trobarem com a nom destacat el de Carlos Craviotto, porter del Centre d’Esports l’Hospitalet que, per cinquena temporada consecutiva, és titular indiscutible de la meta riberenca. Juntament amb ell, 8 porters més del grup 3 de Segona Divisió B han disputat els 17 (o 16) (o 15) partits que han jugat els seus conjunts: Unai Alba (Alcoyano), Marcos Pérez (Badalona), Rubén Pérez (Gimnàstic), Sergio Garabato (Levante B), David Rangel (Ontinyent), Juan Carlos Caballero (Orihuela), Toni Texeira (Prat) i Ángel Blasco (Reus Deportiu).

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús