Resum de la 27a jornada #2bg3

Imatge: Fútbol Balear
Un altre dels molts tòpics del futbol resa allò de “a nou entrenador, victòria assegurada”. No va ser així en l’estrena de Manolo Márquez fa set dies amb l’Espanyol B, però el cert és que el triomf per 1-4 aquest migdia al camp del Binissalem és mostra que alguna cosa deu estar canviant. Poca conya: el filial periquito només havia marcat tres gols en 12 desplaçaments aquesta temporada; aquest matí, al minut 29 el marcador manual del Miquel Pons reflectia un escandalós 0-4 a favor dels blanc-i-blaus, que ha vist com Miquel Forteza (77′). maquillava des dels onze metres el marcadors que havien obert Pino (3′ i 23′) i David Cubillas (6′, 29′), amb un doblet per barba. De retruc, els periquitos trenquen amb la ratxa de 14 partits sense vèncer i deixen tocat un Binissalem que iguala la màxima derrota com a local de la temporada: 1-4. Per cert, per si de cas no ho heu notat, l’Hospi descansava.

Levante UD B 3-2 CD Alcoyano

Roger 4’pen, 75′, 94’pen | David Torres 13′, Javi Lara 83′

Gol al tram final del partit, al descompte. Tot un clàssic dels granota, que van sumar tres punts vitals en el duel directe davant l’Alcoyano. De nou, la participació de Roger Martí amb el filial va ser incalculable. Segon triplet de la temporada del punta valencià, que amb 15 gols ja supera Sergio Cirio. Ahir, dos penals en contra i una expulsió van posar dels nervis un Alcoyano que encaixa la segona derrota en aquesta segona volta però que manté els quatre punts de marge respecte un Hospi que, per contra, ja ha complert la seva jornada de descans. 10è penal de la temporada a favor del Levante B i primer cop en 13 partits que l’equip de Javi Lara no guanya el seu partit havent marcat l’andalús.

RCD Mallorca B 1-0 Orihuela CF

Joan Campins 75′

615 minuts. Aquest és el temps que ha trigat el porter de l’Orihuela, Queco Piña, en rebre un gol d’ençà que s’estrenés a la meta del club alacantí. Derrota número 50 de Nino Lema en 161 partits dirigits a Segona B (Dénia i Orihuela) i primera derrota dels oriolans en aquest 2013. Amb tot, l’Orihuela manté la plaça de promoció de descens a Tercera però veu com el Mallorca B queda a un sol punt després de vèncer 5 jornades després. Respira el míster, Miquel Soler, gràcies al primer gol a la Lliga de Joan Campins. Tercera victòria del filial a Son Bibiloni, tercer triomf per 1-0 (Espanyol B i Yeclano Deportivo). 
Imatge: Fútbol Balear

Villarreal CF B 4-0 UE Llagostera

Juanto 59′, 68′, 81′; Edu Ramos 79′

Derrota dura del Llagostera de Lluís Carrillo a un dels camps més complicats del grup 3. Tanmateix, el Villarreal B no perd cap partit a casa des de la primera jornada, al mes d’agost (0-2 vs Espanyol B). Avui, els de Lluís Planagumà han cimentat el triomf en un segon temps demolidor con un triplet de Juanto i una diana d’Edu Ramos han sentenciat els gironins, que haurien pogut entrar en el partit si Pitu no hagués fallat un penal amb 2-0 a l’electrònic del Mini Estadi. Amb els tres gols d’avui, el davanter murcià Juanto ja suma 8 gols al campionat… marcats només en tres partits diferents. Feia 3 anys i 1 mes que el Llagostera no rebia una golejada igual o més àmplia: 24 de gener de 2010, 6-0 al camp de l’Hospi.

UE Sant Andreu 2-0 CE Constància

Borja 15′, Xavi Boniquet 70′

Els andreuencs segueixen en línia ascendent i malgrat la derrota de fa 8 dies i les baixes, han superat el Constància amb l’estrena golejadora del central Borja López i del fitxatge d’hivern, Xavi Boniquet. 2-0 sobre un Constància que allarga a set les jornades sense conèixer la victòria i dormirà en descens per segona setmana consecutiva. Impressionants els números dels catalans al Narcís Sala, on ja acumulen 766 minuts sense rebre cap gol i enllacen 5 victòries consecutives; totes tres per 2-0, quan a la primera volta els de Piti Belmonte havien guanyat tots els seus partits per la mínima.

AE Prat 0-0 CD Olímpic

L’únic partit de la jornada que ha acabat sense gols s’ha disputat al Sagnier, un Prat i Olímpic han disputat un partit igualat, amb ben poques ocasions però amb molta intensitat. Poca feina per Toni Texeira i per Francis en un duel marcat per la fluixa actuació del col·legiat madrileny Pizarro Gómez, que ha expulsat el local Manu Balda a 10 del final per una suposada agressió sobre el veterà Vicente Mendoza. El Prat suma ja la seva setena jornada sense guanyar, mentre que l’Olímpic ja n’acumula tres: pitjor ratxa en el que portem de temporada. Els de Toni Aparicio, avui sancionat, mantenen el lideratge (un punt més que el Levante B) i eixamplen la distància amb l’Hospi fins als vuit punts, malgrat que encara hauran de descansar.

Atlètic Balears 1-1 València Mestalla

Femi 16′ | Armiche 29′

Bronca final a la Via Cintura davant d’un Atlètic Balears que segueix sense trobar el seu camí tot i la revolució de gener pel que fa a incorporacions i baixes. Aquesta setmana deixaven el club Juanpe i Bjorn, però els de Pep Sansó només han sumat 2 dels últims 12 punts en joc. Avui, segon gol de Femi amb els balearicos, insuficient davant l’empat del canari Armiche, que ja suma sis gols al seu compte golejador aquesta temporada. Els palmesans segueixen vuitens, ara a tretze punts del quart classificat quan en queden 39 en joc. Missió ben complicada per l’Atlètic. Mentrestant, el Mestalla guanya tranquil·litat amb un punt que deixa l’Orihuela a vuit punts i el descens directe, a nou.
Imatge: Fútbol Balear

CF Badalona 2-2 Club Gimnàstic

Pelegrí 29’pen; 72’pen | Marcos 14’pen; 32′

Partit intens i polèmic al Camp del Centenari, marcat pels tres penals que ha assenyalat el col·legiat Rives Leal, que a més ha deixat tots dos equips amb 10 homes (Lucas Viale no jugarà contra l’Hospi el proper diumenge). Encontre marcat també per la marea grana, amb més de 400 aficionats del Nàstic que han contribuït a veure la millor entrada de la temporada al Camp del Centenari. Un Badalona que ha eixugat gràcies a dos gols de penal de Xavi Pelegrí l’avantatge que havia aconseguit el Nàstic gràcies al doblet de Marcos Jiménez, que amb les dianes d’aquest matí es destaca com a màxim golejador nastiquer amb 7 gols. Un Nàstic que arribarà al duel contra l’Hospi a 15 punts del play-off però immers en una ratxa de 6 partits sense perdre, la millor del curs. El Badalona, per contra, ja suma nou partits sense conèixer el triomf.

CF Reus Deportiu 3-2 Ontinyent CF

Sergio León 47′, 53′, 78′ | Rubén 55′, Hugo Salamanca 92′

Com a Vila-real, el Reus-Ontinyent ha viscut una primera meitat tranquil·la pel que fa a gols i una segona part on ha passat gairebé de tot. Sobretot, pel primer triplet de la temporada per Sergio León, que se situa ja amb 12 dianes en el que portem de curs. Els roig-i-negres es fan forts en la setena plaça amb la sisena victòria consecutiva al Nou Camp de Reus. Estrena golejadora de Rubén Gómez i d’Hugo Salamanca a les files de l’equip que dirigeix John Clarkson, que avui complia el seu tercer i darrer partit de sanció. Els ontinyentins segueixen en zona tranquil·la, amb 33 punts i pendents de rebre el Sant Andreu.

Yeclano Deportivo 1-2 Huracán CF

Corella 37′ | Tomás Ruso 76′, Pablo Vidal 81′

Sol passar que algunes vegades donem equips per morts, els sentenciem abans d’hora. Potser el Yeclano Deportivo acabarà baixant a Tercera. O no, però els de Gabriel Florit han acariciat un triomf de prestigi davant l’Huracán i després de golejar fa set dies el líder, l’Olímpic. el gol de Jorge Corella a pocs minuts del descans feia presagiar un bon resultat pels murcians, però al tram final, Tomás Ruso ha situat l’1-1 amb el seu primer gol de la temporada i Pablo Vidal, també a pilota aturada, fa situat l’1-2 definitiu. Els de Nico Estévez són segons amb 51 punts, set més que l’Hospitalet, amb qui tenen empatat el goal average particular.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús