El Barça s’enganya a si mateix

Quan Iniesta marca el gol a Stamford Bridge, la jugada ve precedida d’una centrada d’Alves que un jugador del Chelsea pentina en fals per deixar-la a Eto’o, que alhora dóna l’esfèrica a un altra defensa que transforma un refús fallit amb una passada a Xavi perquè aquest faci l’assistència a Iniesta. Aquella vespre a la riba del Tàmesis Guardiola no va voler parlar de sort sinó de fer les coses bé. I segurament tenia raó perquè no dubto que amb el perfeccionisme del Pep, Iniesta expectava a la mitja lluna davant una eventual segona jugada que vingués d’un mal rebuig de la reraguarda londinenca. Les circumstàncies van afavorir però sabien què havien de fer i ho van executar magistralment. El Barça ho mesurava tot obsessivament per ofegar les directrius capritxoses de l’atzar.

El dissabte passat al Bernábeu, per evitar els contraatacs del Madrid que abans es repudiaven finalitzant les jugades i treballant la pressió per tal de dificultar les ràpides transaccions de pilota, el Barça va duu a terme una superba demostració de futbol soporífer de naturalesa horitzontal. Llavors va entrar Cristiano i es va acabar tot. I al final, enlloc de parlar dels motius pels quals l’equip pateix de falta d’agressivitat, d’ambició en el camp, de personalitat pròpia, etc… tenim d’una banda el discurs complaent de Jordi Roura i d’altra; el victimisme arbrital d’alguns jugadors que mostren que els problemes existeixen.

Puc arribar entendre l’hermetisme del vestidor al departir sobre les causes de la situació de l’equip, i més si està relacionada amb l’absència de Tito Vilanova, ara, també han de saber que els discursos on l’autocrítica brilla per la seva absència tant sols neguen una evidència que està en ulls de tothom: el Barça té un problema i negant-lo no aconseguirà que s’esfumi.

I no, els àrbitres no van tenir la culpa que el Barça guanyés sis títols en una temporada i tampoc tenen la culpa que ara s’arrosseguin als estadis on ha de donar la talla.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús