Sexe a la biblioteca

Un moment que no puc més. Deixo la bossa dels llibres a terra, confio els nens a la responsabilitat d’un saludat, i entro al lavabo de la biblioteca Ernest Lluc per viure un d’aquells moments tant masculins de quedar descansat amb pocs segons. Acabo, em rento les mans (des d’aquí dic que hi ha molts homes ben vestits que no se les renten i després donen la mà a qualsevol desconegut), i mentre m’ajudo amb els texans per tenir un assecat més ràpid i de qualitat, veig aquella màquina de xiclets tant especial. Me la remiro. Una màquina de condons a una biblioteca pública? Ostres, si que estem apurats, no? No ho sé, m’imagino un home a un racó de la mateixa llegint un assaig sobre les democràcies populars de l’Europa de l’Est com mira amb un somriure infantil a mode de Mr.Bean, a una dona que imita la Meg Ryan mirant la porta d’una novel.la de Jane Austen. Entenc que no es puguin aguantar, el context és d’una sensualitat desbordant. Necessitem estar preparats per si l’instint se’ns desperta en els llocs més inhòspits.

Per un moment m’imagino l’home de l’assaig de les democràcies populars dient-li a la dona de Jane Austen que si té un euro, que no li arriba per anar a comprar el condó als lavabos de la biblioteca. Entenc que per nosaltres l’escena pot resultar estranya, és normal, nosaltres no som els bibliotecaris, ells veuen aquests quadres cada dia, fins i tot a vegades n’han de deixar en préstec. Diuen que és un no parar. Els lectors de Kafka van amb les de Simone de Beauvoir, els de Marsé amb les d’Almudena Grandes, i els de Cernuda amb els de Lorca. Es veu que està molt marcat, que si per exemple, tu estàs amb Nietzche no pots anar amb una que llegeixi Lucía Etxeberria, poden pensar que t’aprofites d’ella. És molt curiós i perquè no dir-ho, útil, perquè ensenyar a llegir és una cosa, però sobretot, s’ha d’ensenyar a la gent que a la biblioteca si vols també hi pots anar a follar. Està molt bé, educació sexual.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús