Un koala viatger a les 6 del matí

I si resulta,que a les sis del matí ja estàs despert i et trobes sense recursos al menjador de casa amb una nena de mesos a la falda. Només tens una solució: obrir la televisió a veure si han començat els documentals de la 2 per borratxos, noctàmbuls, i pares cuits. El tema sembla interessant: l’adaptació d’una colònia de koalas a un ecosistema canviant, la jungla conviu amb la ciutat i aquesta situació ha portat els koalas a una llarga i sembla que satisfactòria adaptació. Els arbres d’eucaliptus ja no estan envoltats per verd, sinó per zones residencials on les criatures juguen a pilota i els adults prenen una cervesa a la terrassa. Són les 6.15 i vaig explicant cadascuna de les imatges a la meva filla, a veure si al tenir la dada que els koalas dormen dinou hores al dia porta a terme un comportament mimètic. Evidentment, no és el cas, és molt més divertit veure un koala dormir que no pas dormir com un koala, sobretot si a està a la falda d’un senyor amb cara d’ós panda.

L’estudi koalil continua amb la distinció entre el koala alpha i el koala viatger. Entenem per koala alpha com aquell que s’ha apoderat d’un eucaliptus i no deixar pujar ningú, sigui un altra koala o una girafa, a menjar-se les seves fulles de l’esmentat eucaliptus. Jo a casa tinc xiclet d’eucaliptus, sort que no hi han koalas alphas a Vilablareix. La broma no li ha fet gràcia a la meva filla que segueix mirant la televisió on ara apareix el koala viatger. El hippie perquè ens entenguem. És aquell koala mascle que no ha trobat un arbre lliure i va donant voltes per les contrades menjant el que pot. El seu objectiu seria fer fora un koala alpha i tornar-lo viatger. Així els mascles es passen la vida oscil.lant entre la vida sedentària i nòmada. Tot això recordem, dormint dinou hores al dia. O sigui, les cinc hores se les passen menjant, copulant quan és el temps, fent les necessitats, protegint el territori, enfilant-se a les branques, i tot això, sense una migdiada pel mig, normal doncs que després en necessitin dinou per dormir. No jutgem els koalas com a mandrosos perquè no ho són.

6.30. Ens ensenyen un mapa de la ciutat per apreciar les zones ocupades pels koalas. A la cantonada inferior de la televisió apareix un núvol de color blau. És un anunci. D’aquí deu minuts comença un documental sobre els pingüins. Com mola ser pare els dilluns al matí, no només pots estar amb els teus fills sinó que aprens moltes coses.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús