Jaume i Mariona

Avui, una nit freda per ser abril, a les rodalies de Barcelona, caminant mil milles per veure els millors professors europeus, hem trobat un soldadet que l’acompanyava un home alt cantant una cançó amb una flor groga a la solapa. Li hem preguntat si ens podia ajudar a fer una melodia per en Jaume i la Mariona que expliqués una història, ens ha començat a donar exemples, podríem imaginar que haguéssiu nascut a Roma feia més de dos mil anys vivint a un imperi i tenint un esclau. No ens ha convençut perquè en Jaume no és d’oferir bous als déus ni brindar amb soldats. Hem seguit caminant. Més enllà, una dona estrangera que es feia dir Dolors i ballava un cha, cha, cha, ens ha donat la idea de posar-vos al costat del mar, ballant a la llum d’un fanal mentre criticàveu la nova moda de pentinats, però sabem que la Mariona és més de pujar muntanyes. No ens ha agradat i hem seguit caminant. No teníem cap idea per fer-vos una cançó. En Miquel desesperat començava a enyorar l’Olga i això no ens ho podíem permetre. Hem seguit caminant sabent que a vegades ens en sortim i que els dies bons som gairebé invencibles, però faltava poc per sortir aquí davant i no tenir res preparat ens posava nerviós. Hem començat a imaginar-nos escenes estranyes a mode de tempesta d’idees:  una parella ballant a la platja amb barrets mexicans, nens llençant un boomerang que no tornava mai, dues senyores banyant-se a una platja escenari de la segona guerra mundial, una nena rica demanat viure com viuen els altres i fer les coses que fa la gent normal, un noi assenyalant l’absis romànic d’una Catedral. Res de res. Deixa-la Joan, deixa-la, li deia en Miquel. No ens en sortirem. Ha estat llavors quan l’hem trobat a ella. Estava mirant una bola de cristall esperant el moment del gran salt. Es deia Teresa Rampell. Li hem demanat consell sobre què fer amb la vostra cançó. Ho ha tingut clar. Unes corrandes. Si senyor, unes corrandes a la parella estable per cantar-vos que és un luxe poder estar una nit montserratina d’abril compartint la vostra felicitat.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús