Es tiren un pet i parlen de Hitler. Calleu ja!

Davant la necessitat d’alguns polítics espanyols d’anar dient que si Hitler cap aquí, que si Hitler cap allà, que si ens sentim com jueus al Tercer Reich, que si Mazismo, que si totalitarisme català, etc… M’agradaria fer una sèrie de consideracions breus.

Primer de tot, és curiós que la majoria dels que citen al nazisme per parlar de Catalunya venen de famílies que sort en van tenir d’aquest mateix règim per poder guanyar la guerra civil, i assentar les bases d’una dictadura que precisament no era catalana. Complexa d’Èdip.

En segon lloc i més seriosament, comparar Catalunya amb l’Alemanya nazi és fer un exercici de negacionisme molt greu, equiparable el que pot fer el govern turc amb el genocidi armeni. Així doncs, davant d’aquesta frivolització de la història per part d’analfabets amb micròfons de renta, hem de ser conscients que estan escampant porqueria cap aquelles persones que necessiten d’slogans per poder viure. Si parla un personatge públic, el que pensava un automàticament ho pensen un grapat.

En tercer lloc, si acceptem la impunitat davant aquesta tipologia de declaracions, llavors ja no cal que ens escandalitzem per res, ni per portades del Jueves ni qualsevol tipus de manifestació escatològica. Què hi ha més greu que negar sis milions de morts als camps de concentració? Si, ben vist, si un paio diu que Mas és Hitler i no passa res, és que ja estem agonitzant com a societat. Ens queden dos dies. Feu-me cas.

2 comentaris

  • totti

    21/05/2013 18:34

    i avui amb un periodista de El País li ha cardat el pal perquè li va dir nazi amb en Mourinho. Al Loro

  • fbayer

    26/05/2013 22:53

    Home, és que si s’ho diuen entre ells és diferent… Llavors és greu…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús