Sobre les borratxeres a les rues

Durant dies s’ha parlat d’imatges improcedents d’alguns jugadors del Barça durant la celebració de la Lliga pels carrers de la ciutat. La reflexió és molt senzilla i esperem que en Toni Freixas l’entengui perquè després de pronunciar espasmàticament la paraula ètica, li va faltar temps per justificar una actitud que va quedar despullada per les càmeres de televisió. Perquè si Freixas, estem el segle XXI i tot es grava.

Ras i curt: si tu vas begut durant una rua, la celebració és de tu amb tu mateix, no de tu amb els teus seguidors. Per tant, el pecat que varen cometre alguns jugadors no fou el beure en si mateix, sinó mostrar una vegada més aquest egocentrisme de nens mimats que tant amaguem perquè les coses funcionen.

Per què surts el carrer? Perquè els jugadors que representen el Barça (no són el Barça) puguin celebrar conjuntament amb el públic un títol que “teòricament” és de tots i bla, bla, bla… Si tu com a jugador, et montes una festa de collons a dalt del bus, implícitament t’estàs reconeixent com un semidéu que es passeja per la ciutat perquè els altres puguin veure quant n’ets de collonut i divertit. I alguns jugadors van actuar d’aquesta forma, agradi o no a la directiva.

Dit això, esperem que l’any que ve, quan guanyem de nou algun títol important, els jugadors puguin tenir una cervesa a mà i festejar-ho amb normalitat. Ho dic perquè quan vaig sentir algú que defensava amagar la cervesa vaig pensar : estem parlant d’adults o d’adolescents?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús