L’Àngel de Harlem

Gaudir d’una escena tant sols visionada des del llit d’un hospital, m’ha produït una de les satisfaccions més viscerals d’aquests últims mesos. Tenia temps, les cames no em funcionaven, els braços a penes, la boca menys, però el cap anava massa esverat. Per això vaig anar agafant una sèrie d’hàbits per no perdre l’activitat. Aprofitant la soledat matinal de les clíniques, em dutxava a primera hora amb penes i treballs, rebia la comunió a l’habitació, esmorzava, i a quarts de nou obria la finestra de bat a bat en ple mes de gener, causant la indignació del personal, i em posava a escriure amb un fil musical predeterminat. D’aquestes hores davant l’ordinador ha sortit, entre altres projectes que en silenci van acabant de prendre forma, aquest Àngel de Harlem que un any i mig després, un grapat d’alumnes fantàstics de 3r ESO representaran durant dos dies per alumnes, pares, i gent diversa.

Seran cinc representacions on ells, els actors, els vertaders genis de tot plegat, faran una exhibició de l’exercici gens senzill de desdoblament de personalitat. Els primers dies foren de dubtes, d’anar cercant el punt aquell on ja t’has fet teu el personatge, de trobar el gest correcte per amagar-te tu per dibuixar-lo a ell, de buscar el ritme suficient per aconseguir certa continuïtat rítmica que ens faci veure que anem endavant, de dubtar si el text era idoni: podria un adolescent fer creïble que plora la mort de la seva dona?

Han passat deu mesos i la visió gens objectiva que tinc al respecte em fa pensar que ho hem aconseguit, que hem fet una feina envejable passant bones estones, que hem rigut molt més que no pas ens hem empipat, i que ells, els actors, els grans còmplices de tot plegat, els que tinc ganes de veure feliços per la satisfacció de la feina ben feta, d’aquí uns anys, quan tingui un fill a 3r ESO que li pregunti que feia ell a la classe de mates de 3r li contesti: 3r ESO? No recordo res més que el vol nostàlgic de l’Àngel de Harlem.

Esteu convidats. Aula Magna de Bell-lloc del Pla. Divendres 31 de maig a les 20.30

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús