Sobre Felipe González i Miquel Roca

L’anàlisis de la situació actual a 8TV de Felipe González i Miquel Roca ha dut a la palestra un grapat de comentaris nostàlgics sobre els anys 80. Seria d’ignorant no reconèixer la talla política i intel.lectual d’aquests dos personatges, però també seria ingenu caure en la seva deificació com a conseqüència de la frustració que patim avui en dia amb les institucions

Ho dic perquè vaig notar dues tipologies de reaccions amb les paraules dels  polítics, primer els que van viure la seva juventut durant l’època de la transició i hi van dipositar les seves energies i esperances. Aquest grup que idealitza aquells anys d’il.liusions que contraposen amb l’escepticisme actual, agafen la paraula de Roca i González com si fos paraula de Déu. Ells també van cometre errors, alguns dels quals van servir com a bases pels abusos que es cometen avui en dia a nivell jurídic o territorial, per posar dos exemples.

D’altra banda hi havia les reaccions dels joves, dels que han de fer crèixer il.lusions en un temps de queixes i desànims. Aquests, els fills de la crisis, escoltaven els dos polítics amb la imparcialitat pròpia del que no ha posat les emocions en uns devenirs històrics. I si, Felipe i Roca són dos personatges únics, però no s’hi val opinar de segons quins temes quan ells eren els primers al seu moment, de fer el que convenia per no esvalotar massa el galliner.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús