La interpel.lació de Joan Pau II

Llegint una biografia de Joan Pau II m’he trobat amb una interpel·lació directa que m’ha deixat intranquil “El cristianisme no és només una religió de coneixement i contemplació, és també i sobretot, una religió d’acció.”

Davant d’aquesta afirmació categòrica d’un Papa que va tenir una vida dedicada fonamentalment a l’acció, he començat a cavil·lar si a vegades no donem masses voltes a l’interrogant de Déu per treure’ns de sobre el nostre compromís envers els altres. Dit d’una altra manera, estem tancats a la nostra habitació resolen les nostres lluites i així ens estalviem a anar a visitar el germà desvalgut. Creiem que és imprescindible arribar a un coneixement pur per poder passar a la caritat, i de pas, estem tranquils mentre anem predicant des d’un púlpit urbà sobre les obres que fan els membres de l’Església, ignorant que n’hi ha que estem a dins i que si no ens posem les piles, un dia estarem fora sense saber-ho.

En fi, només dir que aquesta idea d’acció amb la que Joan Pau II m’ha posat entre l’espasa i la paret, hi entenc una fe més visceral amb Déu a l’hora de mirar cap al cel, i una actitud més ferma amb les injustícies a l’hora de posar els peus a terra. Ja veig que hauré de tornar a llegar la vida de Sant Francesc d’Assís. Sempre acabem allà mateix.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús