Una generació afortunada

Som un generació privilegiada perquè rarament es troba una fornada de joves capaços de trencar amb lligams podrits sense necessitat de viure un episodi violent que a la llarga, ha estat un trauma col.lectiu que ha servit per caure en la redundància cíclica de la història. Per això, amb tota la problemàtica concreta que pateix cadascú de nosaltres, ens hem d’obligar a ser els fonaments que sustentaran una nova exigència als estaments que avui estan en una crisis identitària generada per la corrupció en la que han caigut els seus membres.

Nosaltres no creiem en l’esperit messiànic de la transició, sabem que la democràcia com a tal no es salva de les mans negres i que tant sols des de l’exigència i la intol.lerància contra els aprofitats del sistema democràtic, podrem arribar a construïr una societat sana que no es passarà el dia queixant-se de les immoralitats del pròxim i d’aquesta manera, evitar analitzar les pròpies.

Per això hem de tenir esperança, creure en nosaltres, pensar que no som aquesta generació perduda que està pagant els plats trencats de les imprudències dels papàs, sinó que serem la generació que realment tirarà endavant un nou marc sense haver d’anar constantment a traumes del passat per prendre les nostres decisions. La situació és complicada, certament, però si ens la mirem amb esperança podem apreciar que som uns afortunats de poder fer foc nou sense haver d’agafar una arma.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús