Si, si, molta independència, però no siguem cecs.

Un dels problemes del discurs sobre la independència de Catalunya arriba quan el portem al terreny de l’enaltiment de les pròpies virtuts. En aquest moment, sense ser necessari perquè no cal encasellar caràcters per justificar quelcom tant elemental com el dret a decidir, es comença a treure tots els tòpics de la bondat mercantil de la Corona d’Aragó i el ramader subvencionat de Castella, i és que essent veritat que a una part de la Península el concepte de dret està molt més desenvolupat que el de deure, cometríem un error pensant que som una societat emprenedora que la té molt grossa i que per tant, ens en sortirem sens més.

Si marxem tirarem endavant, no en tingueu cap dubte, ara, només serà possible si veiem que molts dels vicis amb els que etiquetem Castella, els hem anat adquirint nosaltres amb el temps, i és que a Catalunya també veig un tant per cent molt alt de la població més preocupada amb els drets que amb els deures, que tenen un concepte de gratuïtat que m’espanta, i que si poden, en el seu terreny personal, apliquen tot el que condemnen sobre els sobres del carrer Gènova. Siguem curosos amb la realitat que tenim al nostre país i actuem. Creixerem sanament i no anirem arrossegant armes silenciades que ens esclataran a les mans el dia de demà.

6 comentaris

 • ian fletcher

  23/10/2013 14:58

  El reset o l’actualització de dades…
  Si es per vicis, adquirits d’on sigui, el fet de parlar català, no es cap garantia de cap virtut. El goig qu’em dona l’esperança d’una societat “reset”ada, m’estimula molt mès qu’el immobilistme.
  Salut :)

 • Ferran Arizcun

  23/10/2013 20:34

  Estic massa cansat per respondre ara mateix. Bona nit!

 • Frank Bayer

  23/10/2013 22:32

  Ian, m’encanta la idea de la societa “reset”ada. Gràcies!

  Ferran, vull un arramangategui!

 • Esteve

  24/10/2013 17:58

  Ben trobat, una cosa és el tema social i l’altre el polític. El segon pot ser-hi o no, el primer tard o d’hora hi serà.

 • Frank Bayer

  25/10/2013 15:51

  Oink, oink!!

 • centralitas ip instalación y configuración

  03/09/2015 6:43

  centralitas ip instalación y configuración

  Si, si, molta independència, però no siguem cecs. – Ara.cat

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús