Votants majors d’edat

La llista unitàrmasjunquerasia salva la dignitat moral del votant independentista. El problema real durant aquests mesos d’estira i arronsa, on s’han passat de les fórmules egòlatres del novembre, a la paradoxa d’intentar fer una llista sense polítics per tirar endavant un procés polític, ha estat la forma implícita de com s’ha tractat de menor d’edat el votant independentista. No ens enganyem, la por principal d’aquesta llista no es sustentava només en la força dels egos dels protagonistes, sinó amb el pànic que la gent no pogués enderrocar uns tabús partidistes. Per això aquesta unió ha estat un triomf dels manifestants que compartien les diades sabent que la pluralitat política enfortia l’objectiu comú. Conseqüentment, podem dir una vegada més que han estat els votants que han empès la classe política a fer-se grans.

De totes maneres ara comença el més complexa, un cop s’ha enderrocat el pànic cap a la pròpia militància, ve el moment de la renúncia personal. Queda molt bé i és molt útil per recollir una Creu de Sant Jordi el discurs de tots una, del tot en favor de les parts, de jo vaig vuitè perquè tu siguis setè… Però ara es necessiten persones d’altura que entenguin l’engranatge de la seva funció en base al global, i que si, l’anxaneta la veu tothom però si la pinya no funciona anirem cap avall en qüestió de segons. Per això podem afirmar categòricament que ve el més complicat, perquè quan la política no funciona no és per culpa d’aquesta, sinó de les persones que en formen part.

Així doncs, en aquests anys on els polítics s’han convertit en la diana fàcil d’una part de la població frustrada amb el seu dia a dia, han d’aconseguir prendre aquest tòpic del propi benefici i seguir fent-lo a miques com han fet amb la llista unitària. Més que res perquè han de ser conscients que en tot aquest procés, Romeva, Forcadell i Casals tenen molt a guanyar, i ells, seran el buc expiatori si hi ha picabaralles internes. Que ho tinguin clar i no dubtin tant com han fet amb la llista. El vot independentista està preparat per anar conjuntament i salvar durant aquest temps les diferències ideològiques, i ells, representants legítims d’aquesta part de la societat, han de seguir fent l’esforç d’entendre que electoralment Catalunya ja fa temps que té la majoria d’edat.

 

2 comentaris

 • Dolors Verge

  17/09/2015 21:31

  Si vosté va en contra de la independència, no dissimuli escribin articles com el del 3%. propi
  dels intelectuals que només confonen a la gent,
  com fan Podemos i Ciutadans.

 • fbayer

  06/01/2016 23:17

  Està parlant d’aquest article?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús