Sobre el militant de la CUP que filmava a la premsa

990_1451839440cup_roda_premsa2Ras i curt: un membre del consell polític de la CUP entra a dintre el recinte on decidiran no investir a Mas, i filma amb el seu mòbil, els periodistes que els esperen a l’entrada. Aquesta imatge fa molt més mal que qualsevol procés trencat perquè denota que alguns dels protagonistes d’aquesta quimera ho viuen com si fos un circ. Per això segurament vaig tenir sensació de país petit, de masia cutre on els masovers no sabran sortir mai de la seva condició per poder regnar amb decència el territori,  i ho dic perquè quan un sol membre d’aquest consell polític entra a una reunió on es decideix si 5 milions de persones aniran les urnes comportant-se com si estigués entrant a un sopar de promoció, fa pensar que realment ens estem fallant a nosaltres mateixos, i per tant, no val la pena començar amb Junts pel Si, pel No, pel No ho sé, pel Mas, pel Març, o pel Trostky.

Dit això, no m’agrada gens el discurs de l’Anna Gabriel, i em va semblar lamentable com va utilitzar el masculí per referir-se a la gent contrària al procés, i com va utilitzar el femení per parlar dels partidaris, però per lo menys, com la resta de membres de CDC, ERC, i la CUP, a nivell de formes estan a l’altura i a pesar del desacord no frivolitzen el moment amb actes tant lamentables i fastigosos com el d’aquest frívol mancat d’ego. Quin és es el problema? Doncs que en un país seriós, un personatge que fa una tonteria com aquesta l’endemà surt del consell polític de qualsevol òrgan, perquè per sobre del procés està la dignitat dels ciutadans a saber que les decisions que es prenen sobre el nostre futur, es prenen amb seriositat, i aquest és el problema de CUP, que mentre uns partits toleren una corrupció putrefacta, ells toleren aquestes actituds d’estar al pati de la universitat fumant-se un peta mentre protesten perquè han pujat deu cèntims el preu del tallat, i si, és trist, però de la mateixa manera que la corrupció d’alguns empasta a tot el partit, l’actitud infantil d’altres també acaba afectant a tot el grup.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús