La indústria de la moda ens manipula

Quantes vegades hem sortit d’una botiga de roba amb un sentiment de ràbia i fàstic cap a nosaltres mateixes perquè no hem trobat la peça que buscàvem en la nostra talla? Sí. Mango, Zara, Benetton, HM,  Blanco, Topshop i companyia ens han fet sentir més d’una vegada com unes vaques.

model.jpg

Ara que han començat les rebaixes, val la pena tenir en compte que els cossos de les models que anuncien roba no són els “normals”, sinó que els han aconseguit, en la majoria de casos, a base de molts esforços i de passar gana.

Ja fa molts anys que la indústria de la moda ens manipula, que ens fa creure que només amb un cos exquisit i una determinada manera de vestir aconseguirem triomfar. Imposa les mides que hem de tenir; com ens hem de vestir, i ens obliga a gastar diners cada temporada per no perdre el fil de la modernitat.

La indústria de la moda manipula la concepció que tenim del nostre cos.   Necessàriament, gairebé totes hem d’estar més primes. No podem tenir cel·lulitis, ni cuixes amples, ni un cul rotund, ni cames gruixudes…

Les botigues de roba de les marques més comercials pràcticament no tenen talles més enllà de la 42 o la 44. Les noies amb mides més grans ja s’han de resignar a comprar a establiments de “talles grans”. Et fan sentir com un elefant perquè no entres en uns pantalons estretíssims que només es podrien posar nenes de 12 o 14 anys…

Alerta, que la indústria de la moda no ens faci perdre el món de vista. Són ells els qui viuen en un món de fantasia!

Etiquetes ,

2 comentaris

 • TMG

  13/05/2012 21:45

  Bé, ja no només que ens “obliguin” a estar primes com les models… moltes vegades ni les models mateixes són així perquè les retoquen amb photoshop! Ni elles són tan primes ni amb les cames tan llargues com a les fotos.

  “El no va más” és ja les modes absurdes que es posen doncs això, de moda: noies amb els incisius separats, per exemple. Us imagineu? Tota la vida portant ortodòncia perquè al cap d’uns anys un directiu d’una empresa en un gratacels de Nova York decideixi que ara tenir les dents separades “és maco”, toca’t els ous! I el pitjor és que gent que tenia les dents bé es posa ortodòncia per separar-les (el conegudíssim dissenyador David Delfín).
  Això sí, models de primera línia de talla 42 o 44 no es posen pas de moda eh??

 • Teresa Bau

  14/05/2012 21:59

  Moltes gràcies pel teu comentari TMG. No sabia això de les dents separades, tela!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús