Ens calen més Lisbeth Salander

Les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) han canviat la manera en què treballem, vivim i ens relacionem. Per a la majoria de la població occidental (excepte per als pocs irreductibles que s’hi resisteixen) han significat un canvi social positiu: més comunicació, més informació, més cultura, noves formes de lleure… En el camp del treball, les TIC ofereixen grans possibilitats: el teletreball, la flexibilitat d’horaris i la facilitat per fer feina des de gairebé qualsevol lloc…

Molts d’aquests avantatges ho són especialment per a les dones. Internet és un camp amb moltes opcions per a desenvolupar-se professionalment de manera autònoma. Amb un ordinador portàtil i un telèfon avui es pot començar una empresa. A més, poder treballar des de casa, sense haver d’entrar en el joc d’una (normalment petita o mitjana) empresa que premia els treballadors per les hores fetes en lloc de la productivitat, és un gran avenç.

Les noves tecnologies propicien la conciliació de la vida laboral amb la vida privada (ep, també la dels homes!) és per això que, com més n’aprenguem en aquest camp, millor. No deixem que, per mandra de posar-nos-hi, siguin els nostres marits, companys, amants o amics qui ens resolguin els problemes informàtics (els simples, és clar), qui ens descarreguin els films i la música que ens ve de gust tenir, que siguin ells que dominin Twitter i YouTube, que gestionin les nostres fotografies digitals…

Calen més Lisbeth Salander, cal que siguem enteses digitals per tenir una vida més fàcil i menys depenent…

P.S. A la revolta dels tunisencs, precisament, una de les fonts més bones que he trobat a Internet és la periodista d’Al Jazira Dima Khatib (@Dima_Khatib), que fa una tasca informativa impressionant des de Twitter.

3 comentaris

 • Tweets that mention Ens calen més Lisbeth Salander – Ara.cat — Topsy.com

  17/01/2011 16:37

  […] This post was mentioned on Twitter by Josep Comajoan. Josep Comajoan said: RT @tbau_uoc: Ens calen més Lisbeth Salander – Ara.cat http://t.co/fBge7ny via @diariARA […]

 • Lluís Domènech i Montané

  19/01/2011 12:29

  No saps la raó que tens Teresa, especialment el el que dius sobre productivitat vs. hores treballades. I és un tema que, en aquest cas, excedeix les fronteres de genere… Jo treballo de comercial però també faig feines de coordinació d’un equip i feines administratives, i per sort puc fer-ho des de casa (la meva empresa te la oficina a Madrid).
  Ara, encara haig d’aguantar que molta gent es pensi que no faig res en tot el dia, precisament perquè no em passo nou hores tancat en una oficina. ¿És aquest el proper repte a assolir, la respectabilitat del teletreballador/a?

 • buy custom essay papers

  18/06/2011 11:26

  Unique article just about this good topic. I use the writing service and buy essays or buy term paper about this good post.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús