I què hi pinta un funcionari?

Acabo de sentir, amb estupor, la nova normativa sobre l’ordre dels cognoms dels nadons. Tradicionalment, tal com Déu mana en una societat patriarcal com la nostra, el cognom del pare ha anat sempre el primer. La norma va “evolucionar”, i la normativa de fins fa poc era que es podia posar el de la mare primer. Això sí, sempre que el pare ho acceptés, perquè si no era així, el seu romandria primer (és clar, què ens havíem pensat, nosaltres?).

Els diputats del Congrés espanyol han decidit canviar la norma de nou. Però no us penseu que han optat per una solució equitativa, tipus “que ho decideixi el jutge”. Segons la nova reglamentació, si la parella no es posa d’acord, qui tindrà l’última paraula sobre quin cognom es posa al davant serà el funcionari de torn del registre civil. Que és un acudit? No, però podria ser part de la novel·la La broma, de Milan Kundera, que explica de manera magistral com un acudit innocent pot ser determinant en la vida d’una persona.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús