Cop de puny a la taula

quadre trostkistesAquesta tarda he parlat amb una amiga i veïna, una persona compromesa amb el món: treballadora incansable, vicepresidenta d’AMPA, cooperativista, membre d’ONG… Si tothom fes el que fa l’Anna, el món seria indubtablement millor.

Hem comentat amb ràbia les noves retallades anunciades avui pel govern, com les tisorades s’apliquen de manera arbitrària a salut i educació, i com les anem notant a poc a poc. Avui li ha tocat anar a l’hospital Sant Pau i els lavabos estaven bruts, no hi havia paper de water…

I el curs que ve encara en notarem més, de retallades: no hi haurà subvencions per a beques de menjador, per a llibres, per a famílies monoparentals… “Nosaltres anirem trampejant, però les famílies que necessiten aquestes subvencions ho passaran malament”, hem dit. I avui mateix, llegia a La Contra que paguem els sous de més de 1.500 polítics… Això no quadra.

Per tot plegat ens preguntàvem l’Anna i jo per què no hi ha més gent que surt al carrer. Per què no protestem més, per què continuem empassant-nos les retallades i la crisi que cap de nosaltres no ha causat. Per què no donem un cop de puny a la taula i diem prou?

És veritat que el moviment dels indignats i els activistes que lluiten contra els desnonaments fan petits passos i aconsegueixen coses. Però fa falta més mobilització, més activisme i més implicació si volem acabar amb les injustícies. Manifestem-nos, impliquem-nos, qüestionem i siguem crítics.

2 comentaris

 • Ana Gómez Arteaga

  11/07/2012 10:57

  Bon dia Teresa,

  M’interessa això que comentes de la supressió de subvencions per famílies monoparentals.. Se que s’ha aprovat, però no trobo la informació oficial enlloc, només alguns comentaris, i informacions amb comptagotes. Això no hauria d’estar publicat de manera oficial?

  Moltes gràcies,

  Ana.

 • Teresa

  27/08/2012 22:10

  Hola Ana, perdona el retard en contestar-te. La veritat és que quan vaig escriure l’apunt tenia alguna cosa en ment però no me’n recordo.
  He trobat aquesta guia sobre subvencions a famílies, a veure si et pot servir. http://www20.gencat.cat/docs/dasc/03Ambits%20tematics/03Families/01Prestacions%20i%20ajuts/Guia_prestacions_families/prestacions2011.pdf

  D’altra banda, si m’assabento d’alguna cosa més, t’ho faré saber, si m’envies el teu email de contacte a tbaupuig@gmail.com.

  Gràcies per llegir-me i pel comentari.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús