Un curs per a millorar l’economia

ilustracio dels quaranta de dona ensenyant musculUna de les coses que crec que han de canviar per avançar cap a un món més just és la mentalitat consumista que se’ns intenta introduir des de petits, segons la qual com més coses comprem més feliços serem. I és molt difícil sortir d’aquest espiral. Si teniu criatures, ho sabreu prou.

El CIRD, el Centre d’Informació de Recursos per a Dones, organitza un curs molt interessant (gratuït, del 4 al 25 d’octubre): “Economia amb perspectiva de gènere. Com sortir-nos col·lectivament de la crisi?”. L’economia amb perspectiva de gènere qüestiona el principi més important de la política econòmica actual, tot argumentant que el creixement econòmic no significa més benestar, de la mateixa manera que el benestar no està condicionat exclusivament pel consum. També considera les tasques de cura (dels fills, dels avis, de la casa…) una qüestió social, política i econòmica de primer ordre.

És una bona filosofia, no ho trobeu? Aprendre més coses sobre aquesta perspectiva econòmica i intentar aplicar-les pot ser un granet de sorra en el camí cap un món més humà.

Us deixo alguns enllaços per a aprendre’n més:

www.genderbudget.it (iniciativa de l’Ajuntament de Gènova sobre pressupostos públics amb perspectiva de gènere)

www.wbg.org.uk (organització independent britànica que promou la igualtat de gènere per mitjà de l’economia)

“Els pressupostos amb perspectiva de gènere, repte per als governs locals”, document de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (IPS)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús