Lliures i socialment justos

imatge de recursTinc amics i amigues sensibilitzats socialment que creuen que el debat polític sobre la independència és una cortina de fum per fer oblidar les terribles retallades que el Govern de la Generalitat ha aplicat a l’educació i a la sanitat. Pensen que amb la independència no n’hi ha prou, que la lluita per a una societat més justa ha d’anar al costat de la lluita per la llibertat.

Jo, com molta gent, també estic enfadada per les mancances que tenim a l’escola pública arrel de les retallades de professors, l’augment de les ràtios i la no substitució de professors malalts durant més d’una setmana.

I també m’indigna que gent amb problemes greus de salut hagin de passar més d’una nit a Urgències perquè no hi ha llits lliures a l’hospital o perquè falten metges. O que les llistes d’espera d’operacions importants siguin de dos o tres mesos. O que l’hora per a la pediatra te la donin per a la setmana següent.

És cert que una Catalunya independent no serà una Catalunya idíl·lica, on hi haurà poc atur i poques desigualtats socials. No ho serà, perquè el matí que ens llevem independents estarem exactament igual que la nit abans.

Pensem que el sistema econòmic que ens domina ha creat una societat injusta, cruel amb els més febles i que ajuda els més poderosos a acumular més i més riqueses.

Jo responc a aquests amics que veuen amb escepticisme el camí que hem encetat, que la llibertat del nostre país no és l’objectiu en sí, sinó un instrument amb el qual podrem treballar de manera lliure per a aconseguir un món socialment més just. Llibertat i lluita social van juntes, no hem de renunciar ni a l’una ni a l’altra.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús