Tot a punt per a una immersió en mHealth al #MWC14

El correu em bull amb e-mails enviats per companyies tecnològiques que em volen presentar productes i s’ofereixen perquè entrevisti el seu CEO. La setmana que ve, del 24 al 27 de febrer, tindrà lloc el Mobile World Congress (#MWC14 a Twitter), i Barcelona serà l’aparador mundial de la indústria mòbil. El nombre d’executius per metre quadrat a Fira de Barcelona serà el més elevat de l’any. S’hi esperen 72.000 visitants. El congrés també tindrà vida social, i les empreses amb més pressupost ja estan organitzant festes a llocs com la Fàbrica Moritz, l’Hotel Arts i els bars més moderns del Born.

Per a mi, la part més interessant serà l’esdeveniment paral·lel dedicat a salut mòbil, el congrés Health & Wellness, organitzat per ECHAlliance (European Connected Health Alliance), una organització internacional sense ànim de lucre integrada per agents del món empresarial i acadèmic que vol liderar la implantació d’mHealth als països europeus.

Els ponents són figures internacionals que compartiran experiències innovadores en l’efervescent sector de la salut mòbil: directius de l’empresa privada (Royal Dutch Shell, Qualcomm, Adidas Interactive, PWC, Telefonica Digital, Platform Health, etc.), responsables de polítiques europees, alts càrrecs governamentals (la ministra de Salut de Grècia, el d’Irlanda del nord…), experts de la indústria mòbil i representants d’organitzacions de pacients, com la presidenta de la Federació Internacional de Diabetis (IDF), la doctora Petra Wilson.

Els temes sobre la taula són aquests:

  • Quins canvis són necessaris per a la implementació a gran escala de solucions mòbils proveïdores de salut als ciutadans
  • Com empoderar consumidors, ciutadans i proveïdors de salut i benestar mitjançant les tecnologies mòbils
  • Com els models de negoci innovadors poden conduir la implementació de la salut mòbil

Serà una bona oportunitat per a fer una immersió en les tendències mundials en mHealth i per a conèixer gent interessant. També hi haurà representació catalana: entre els ponents hi ha el president de la Fundació TIC Salut i director de mHealth a la Fundació Mobil World Capital Barcelona, Joan Cornet; Sílva Cordomí, economista de l’Institut Català de la Salut; i Frederic Llordachs, CEO de Doctoralia, principals agitadors de la vida social d’mHealth barcelonina, amb les trobades periòdiques del Health 2.0. Chapter.

L’off del Mobile World Congress

Al voltant de la principal fira de mòbils del món s’hi organitzen un ampli ventall de propostes paral·leles. El meu col·lega Martí Crespo, periodista de VilaWeb, n’ha fet un llistat excel·lent: “L’off del Mobile World Congress”. I l’expert en tecnologia del diari Ara, Albert Cuesta, parla d’allò més interessant que oferirà el congrés en aquest podcast de L’internauta.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús