Es pot ser mare després d’un càncer?

Es pot ser mare després d’un càncer de mama? L’activista Teresa Ferreiro vol ajudar les dones que han patit la malaltia a complir aquest somni a través de la seva organització  Baby Beatles.  Amb 36 anys li van diagnosticar un càncer de mama, just quan estava pensant quedar-se embarassada. Malgrat les dificultats (la quimioteràpia redueix de manera dràstica la capacitat reproductiva de la dona), Ferreiro va lluitar per fer realitat el seu desig de tenir un fill una vegada recuperada de la malaltia. Cinc anys després va néixer el seu fill. “L’experiència em va fer entendre els obstacles amb què es troben les dones, que, com jo, volen ser mares una vegada superat el càncer. Per això, per ajudar-les, vaig fundar Baby Beatles.”

teresa_ferreiro

“El càncer no ha de marcar tota la teva vida sinó que ha de ser una experiència més. Poder tornar a tenir una vida normal i complir els teus somnis. Per a mi ser mare és un dret fonamental, penso que les dones que hem passat per una quimio hauríem de tenir dret a escollir si volem ser mares o no. La Salut Pública ho assumeix fins a un cert punt -et dóna la possibilitat de congelar els òvuls- però tot i així existeixen moltes dificultats, per la qual cosa vaig decidir crear un projecte per ajudar-les”, explicava la Teresa en aquesta entrevista de Patient Power:  “Tomar nuestras propias decisiones es clave”.

Com accedir a l’ajuda de Baby Beatles

L’organització, el nom de la qual fa referència a una cançó dels Beatles que la Teresa canta al seu fill, inclou un comitè financer, mèdic i ètic que avalua i selecciona les candidates a rebre l’ajuda. El comitè mèdic proposa el tractament idoni i el centre. Si la dona accepta la proposta de Baby Beatles, podrà realitzar el tractament en un centre mèdic amb les despeses pagades per l’organització. “Si tot va bé, al cap de nou mesos un nou Baby Beatle formarà part del nostre club”, diu Ferreiro. Des de que va iniciar l’activitat, l’entitat ha atès més de 30 casos a l’Estat espanyol.

peus_baby_beatle

Baby Beatles té la seu a Barcelona i compta amb el suport d’organitzacions mèdiques especialitzades en càncer de mama, com el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Grupo Solti i associacions como GEICAM, AECC i la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF).

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús