Festival de la Ciència: vine i aprendràs!

El Festival de la Ciència omplirà el Parc de la Ciutadella el proper cap de setmana (9 i 10 de juny). Hi haurà trenta-tres espais on s’hi parlarà, s’hi debatrà, s’hi jugarà i s’hi experimentarà. Es tracta d’una oportunitat d’or per gaudir de la ciència a l’aire lliure. Aquesta 12 edició del Festival, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, inclourà experiències amb realitat virtual, activitats de diversió i descoberta per al públic de 0 a 5 anys, una escape room relacionada amb la genètica, una immersió en un sistema solar de 360 graus i l’oportunitat de visitar el Museu Martorell i el Castell dels Tres Dragons, dos recintes que van acollir durant anys les col·leccions de geologia i de zoologia de l’actual Museu de Ciències Naturals. Ciutats de tot el món com Nova York, Edinburgh o Goteborg també celebren festivals de ciència.

bcn_ciencia

“Jo, Pacient”

A l’escenari Debats (número 9) hi tindran lloc debats de temàtica científica i microxerrades protagonitzades per homes i dones de ciència. També hi parlaran metges especialistes i pacients, que faran un cara a cara sobre les qüestions que preocupen a cadascú en relació amb una malaltia concreta. Les sessions de “Jo, Pacient” inclouran debats dins l’àmbit de la diabetis, el càncer de mama, l’Alzheimer i l’ús de la tecnologia per apoderar pacients i metges.

Jo presentaré i moderaré els debats. Us deixo el programa per si voleu venir a escoltar i fer preguntes als participants:

16:45. Diabetis

Pilar Mur, pacient i presidenta de l’Associació Diabetis Catalunya

Paula Bernabeu, dietista, nutricionista i infermera especialitzada en diabetis (@paulabermar)

17:15 Càncer de mama

Imma Grau, supervivent de càncer de mama, emprenedora en el món de la salut digital i creadora de l’aplicació mòbil Xemio per a pacients de càncer de mama (@inma_grau)

Dra. Montserrat Muñoz, oncòloga i investigadora en càncer de mama de l’Hospital Clínic (@muozmateu)

Jordi Serrano Pons, metge, emprenedor i consultor de l'OMS en l'ús de les tecnologies en salut.

Jordi Serrano Pons, metge, emprenedor i consultor de l’OMS en l’ús de les tecnologies en salut.

17:45 Salut i noves tecnologies

José Enrique Pérez, advocat especialitzat en noves tecnologies. Pacient d’hipertensió i usuari d’apps de salut

Dr. Jordi Serrano, metge de formació i emprenedor en salut digital. Creador de l’aplicació mòbil Universal Doctor, consultor de l’Organització Mundial de la Salut (@JordiSwiss)

18:15 Alzheimer

Silvia Puente, cuidadora de la seva mare, pacient d’Alzheimer

Dr. Oriol Grau, neuròleg i investigador de la Fundació Pasqual Maragall (@fpmaragall)

 

En aquest enllaç podeu veure el programa complet del Festival. Vine i aprendràs!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús