pantalons esguinçats

Tinc uns pantalons esguinçats per la part del genoll. Aquí, per prudència, solc dur-los amb unes malles a sota. Però fa 3 dies que estem a 40 graus i la prudència ha deixat lloc a la comoditat.

Al cole, els meus alumnes (població molt adinerada) m’han dit que eren molt estilosos. Creien que els havia comprat així, tot i que és un forat fortuït. “Señora, hoy va muy guapa y moderna”. cada dia tinc la meva valoració, normalment per part de les noies, i normalment en positiu.

Acabades les classes, he anat a fer encàrrecs i pel carrer un senyor de mitjana edat m’ha aturat amb tota la bona voluntat del món, sense recriminar res i sense ironia per informar-me que se m’havien trencat els pantalons. Que potser no me n’havia adonat.

He rigut sola rumiant en els dos contextos tant diferents. En com d’allunyats de la realitat de la majoria de població mauritana estan els nostres alumnes. Ells, que aniran a estudiar a les universitats de França. Ells, a qui no els falta res a casa. Ells, que no es fan ni el llit… Ells saben que els forats a la roba poden respondre a una moda estètica. La majoria de població mauritana no concep això… els forats són presents en la roba dels pobres. I cal intentar per tots els mitjans no donar impressió de ser pobre.

El meu forat no era ni moda ni pobresa. Però ha donat de sí.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús