la sala d’espera de l’oftalmòleg

La sala d’espera està plena d’Steve Wonders, (portadors d’ulleres de sol). La majoria són dones velles amb els ulls cansats de la vida i de les dures condicions climàtiques. La bonança econòmica que un sector de la població està vivint actualment comporta una presa de consciència pel que fa a l’ús de les ulleres; hi ha nens, en aquest sentit, que esperen l’òptic per ser diagnosticats i anar, tot seguit, a l’òptica Moussa a encarregar les ulleres. Evidentment, al costat de l’oftalmòleg hi ha una òptica… es facilita la vida als pacients i l’un i laltre, oftalmòleg i botiguer, s’envien clients, segurament acompanyats d’algun sobre econòmic en agraïment al favor. La majoria d’homes espera a l’altra sala. Les dues sales d’espera són realment això… una espera. Llarga i poc previsible; la gent espera. Ni llegeixen, ni escolten música… esperen. Com a màxim, aprofiten per dormir. La vella del meu costat s’ha adormit i té el cap sobre la meva falda. Quan em cridin, haurà de despertar-se… però no es queixarà, perquè de seguida es readormirà. Evidentment, també resen.

He entrat i de seguida el recepcionista, que no veia des de feia un any, ha somrigut i ha dit “¡Marta Alonso!”. Em donava hora per dilluns vinent, però li he explicat que era una urgència i que no em movia d’allà fins que em donessin hora. Hem estat uns bons 5 minuts així… ell que no, jo que sí. Ni l’un argumentava ni l’altra feia esforços per ser compresa. Fins que m’ha donat, sotamà i sense fer estridències, un tros de paper d’un cm2 amb el número 15 apuntat a mà. Aquest paper és or… m’obre les portes a ser atesa per l’oftalmòleg. M’ha demanat de revenir al cap d’una hora. M’he pres el meu temps i he vingut passades dues hores. Potser fa ja mitja hora d’això… paciència. Sortosament estic tranquil·la; ja sé que el tractament és llarg i pesat, però que és efectiu. I em ve de gust veure en Mohamed, el meu oftalmòleg. Per cert, la meva veïna ara ronca…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús