la nova esposa

L’altre dia una alumna em va venir a buscar perquè tenia un problema familiar. És una nena de 14 anys (la seva germana en té 16 i tam´be està al cole) del Marroc. Els seus pares estan divorciats. La mare viu a Casablanca i el pare a Nouakchott amb elles. Ell viatja molt. Fa un parell de setmanes l’home va tornar de viatge amb una nova esposa. També marroquina. No havia avisat a les nenes i s’ho van trobar en sec.

Vaig parlar amb la nena i li deia doncs que si estimava el seu pare havia d’acceptar la nova esposa, tot i que no havia de confondre amb la seva mare, que havia de crear un bon ambient a casa per facilitar la convivència, etc. Li vaig demanar també que es posés en la pell de la dona. Arribar a una casa amb dues adolescents no ha de ser gens fàcil. I aleshores va dir “ella també és una adolescent”. Vaig pensar que era una crítica a la dona, però no. La nova dona de son pare té 18 anys i la nena no sap com tractar-la, si com a algú de la seva edat o com a dona del seu pare, sabent que no té cap possibilitat d’exercir certa autoritat a nenes de la seva edat. Li vaig confessar que no sabia què dir-li, però que procurés no crear problemes.

Aquests són els petits reptes de cada dia.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús