bicicleta hipster

Després d’un divendres a la biblioteca, vam anar a saddar (passejar en cotxe, pràctica que forma part de l’oci nouakchottí) amb un amic. Vam passar a veure un company soninké, en Demba, per la seva botiga d’arrivage. Nouakchott està ple d’aquest tipus de botigues on es venen productes de segona mà que arriben d’Europa o Estats Units. Roba, sabates, electrodomèstics, joguines, mobles… Ho empaqueten tot en grans contenidors i ho transporten per via marítima fins a Nkc. Al port, cal pagar les taxes de la duana i llestos. Òbviament, tenir un cosí al port facilita la tasca i minimitza les despeses.

Després d’una hora de negociacions, de teatre sobreactuat i de provar totes les bicis que em van abellir, vam sortir de la botiga amb una preciosa BH de color blau dels anys 80. Em recorda la petita BH vermella amb la que vaig aprendre a anar en bici a Creixell amb l’avi, fixant la vista a la senyal de trànsit del final del seu carrer. També em recorda totes les soles de sabates que vaig destrossar perquè frenava amb els peus enlloc de fer-ho amb els frens.

Nouakchott no és una ciutat bicicletera. Amb la meva super BH no puc circular per sobre de la sorra perquè el vehicle es trava… Els meus circuits, doncs, es redueixen als carrers asfaltats. Divendres teníem una festa a casa d’un amic. Després de verificar mentalment que el camí era gairebé en la seva totalitat asfaltat, vaig acudir-hi en bici. Sortosament la dinamo està intacta i tinc llum davant i darrere. La de davant em permet veure per on em desplaço, i la darrera espero que alerti els altres vehicles de la meva presència. Durant el camí, tota la gent que vaig creuar va esclatar en riures nerviosos. Sobretot el guardià de la botiga del costat de casa quan em va veure arribar tard en bici.

Els amics de la festa em van obligar a trucar-los una vegada arribada a casa. Aquesta no és una ciutat bicicletera, està clar. Però estic molt emocionada amb la meva darrera adquisició. Vam pagar uns 15 euros i ara he vist que a la capital del hipsterisme espanyol en venen d’iguals per 100 euros. Veig un negoci possible.

2 comentaris

  • Sir William Temple

    23/06/2013 16:57

    Creixell del Tarragonès?

  • malonso

    26/06/2013 13:41

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús