comença el Ramadà

De nou, el temps cíclic del ritual del Ramadà és a punt d’arribar. El Ministeri d’Afers Religiosos va anunciar ahir que està previst que aquesta nit s’avisti la lluna i que, per tant, demà comenci el Ramadà, un mes de reflexió on els musulmans estan cridats a acomplir el tercer pilar de la seva religió i on són convidats a posar-se al lloc dels més necessitats, sentir què és la fam.

Els dies són llargs, calorosos i humits. Aquest Ramadà serà dur metereològicament. I serà dur també econòmicament per la majoria de famílies. Els preus dels aliments solen pujar degut a l’augment de la demanda per assegurar els àpats de ftour, el trencament del dejú que es fa al vespre. El kilo de carn de xai, per exemple, ahir valia al mercat 1.200 UM; avui 1.600UM. El kilo d’orada ha passat de 600 a 850 UM en vintiquatre hores.

[390 UM equivalen aproximadament a un euro]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús