tumult a Kaédi

Kaédi és la capital d’una de les regions meridionals del país, Gorgol. Dissabte per la tarda un botiguer bidan (moro) va agredir verbalment i física una venedora ambulant peul. A resultes de la denúncia presentada per l’agredida, l’agressor va ser conduït a comissaria, on va ser alliberat sense haver estat sotmès a cap mena de procés.

La població peul de Kaédi, majoritària, va viure els fets com un menyspreu, com una provocació del poder per bandejar la població no bidan. Al país hi ha bidan, wolof, sininké i peuls.

Diumenge van tenir lloc enforntaments entre la policia, que havia setjat el lloc dels fets, el mercat central de Kaédi, i manifestants.

L’associació Touche Pas à Ma Nationalité (TPMN), formada per tota mena de gent i que vetlla per la no discriminació ètnica ni racial, ha emès un comunicat oficial on parlen de la gravetat dels fets. Segons ells és una mostra més de la impunitat dels bidan.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús