la ministra, el marit i els amics

Vet aquí una vegada una ministra de cultura i esport immersa en un cas de corrupció relacionat amb la construcció d’un estadi.

La primera licitació d’obres la va guanyar una empresa guineana que per frau va passar a formar part d’una llista negra d’empreses. Es va anul·lar aquest primer procés i al cap d’uns mesos es va fer una segona licitació. Qui va guanyar? La mateixa empresa guineana, oficialment a la llista negra.

Els polítics van haver de rumiar 1) com calmar les empreses perdedores quan sabessin que el procés havia estat obscur; 2) com fer un contracte amb una empresa oficialment fraudulenta.

I fou aleshores que es posaren en marxa una sèrie de comissions. Per silenciar, per fer pagar el favor de la ministra… Existeixen converses telefòniques enregistrades on apareixen la ministra, el seu marit, amics de la fmília, etc. que ho proven.

La història pot ser aplicable a tants països… Em ve al cap Espanya, on no dimiteix ni es destitueix a gairebé ningú. On ens empassem les mentides i les preses de pèl amb un conformisme alarmant. A Mauritània la ministra va ser destituïda. I ja s’ha emès un decret presidencial on es dóna el càrrec a una altra dona. Ara bé, és a la boca de tothom que la nova ministra no ha demostrat cap mèrit per justificar la seva elecció. No tot és de color de rosa…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús