per primera vegada Mauritània classificada per la CHAN

El Championnat d’Afrique des Nations (CHAN) és una competició de futbol que va néixer el 2007 i que es juga cada dos anys, alternativament a la Coupe d’Afrique des Nations (CAN). La particularitat de la CAN és que en les aliniacions de les seleccions de cada país tan sols poden constar esportistes que juguen al seu país natal. Tots els africans que juguen a Europa, doncs, no hi tenen cabuda. L’any 2014 la CHAN se celebrarà a l’Àfrica del Sud. I, per primera vegada, Mauritània jugarà.

Ahir va ser un dia històric en el futbol maurità. Per primera vegada l’equi nacional va derrotar la selecció senegalesa. I per primera vegada Mauritània es va classificar per una fase final en una competició continental.

La classificació depenia del resultat dels dos partits, anada i tornada, entre Senegal i Mauritània. Els clars favorits eren els lleons senegalesos. A l’anada, a Dakar, van guanyar 1 a 0. Ahir es va jugar la tornada a l’estadi olímpic de Nouakchott. I contra tot pronòstic Mauritània va guanyar 2 a 0.

Prèviament les declaracions dels dos seleccionadors es van basar en la conveniència o no de jugar durant el mes de Ramadà. Patrice Neveu, el seleccionador francès de Mauritània, era partidari d’avançar l’eliminatòria per evitar jugar durant el mes de dejú. Demba Ramata Ndiaye va negar-se a arribar a un acord tot justificant que el dejú no impedeix jugar a futbol.

Efectivament, durant le mes de Ramadà els musulmans fan molt d’esport. Tant després de trencar el dejú, com poc abans de fer-ho. Els esports preferits són el futbol i el footing. Ara bé, una cosa és l’esport d’aficionats i una altra ben diferent és l’esport professional. Sigui com sigui, Mauritània va demostrar ahir una evolució clara en els seu joc, la seva concentració i el seu profesionalisme.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús