Quan la ciutat és una piscina d’aigua bruta

Gran part de la ciutat de Nouakchott està per sota del nivell del mar i és, per tant, inundable. Quan plou, per exemple, en aquestes zones es formen grans i perduradors pèlacs. Això ocorre cada any després de l’època de pluges, que comença cap al juliol i acaba cap al setembre.

Aquest any la pluja ha estat més abundant. I la ciutat sembla literalment una piscina. D’aigua bruta, és clar. Hi ha ajudat la proliferació d’asfalt d’un temps ençà, i és que a diferència de la sorra o de la terra no xupa l’aigua i ningú va preveure en el seu moment obres per canalitzar l’aigua caiguda del cel. Molts carrers són impracticables a nivell de circulació, amb la qual cosa és difícil vèncer l’aïllament i acomplir obligacions laborals. Als barris on casualment s’acumula la gent amb menys ingressos econòmics les inundacions són més greus, i moltes famílies aquests dies tenen permanentment aigua dintre de casa. Les eventuals conseqüències de l’aigua dolça estancada són evidents: mosquits, infeccions, diarrea, bilarziosi… Algunes fotos d’El Hadj Sy il·lustren l’estat en el que es troba la ciutat:

Falten pocs mesos per les eleccions municipals i legislatives. I tots els polítics es renten les mans. És ben fàcil dir que el problema troba la seva causa en les anteriors legislatures. Aquesta vegada, però, la gent ha mostrat el seu cansanci i desacord. Al barri de Sebkha, que literalment significa depressió sorrenca salada, dilluns va tenir lloc una manifestació davant la casa de l’alcaldessa i senadora del barri, Rabi Haïdara. era la priemra vegada que el poble maurità es concentrava davant l’habitatge d’un polític per manifestar-se. van cremar pneumàtics, van fer una volta al voltant de l’edifici i després les forces de l’ordre els van foragitar utilitzant la força.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús