M de Messaoud Ould Boulkheir

Messaoud Ould Boulkheir és el líder de l’Aliança Popular Preogressista (APP) i president de l’Assemblea Nacional. El seu partit va obtenir la quarta plaça en les eleccions presidencials de 2003.

Al diccionari per a onverses de Habib Ould Mahfoud diu que sempre podem dir que Messaoud és un antic ministre descontent. Com sempre, la part interessant ve en la nota posterior del autor. En aquest cas recorda que el personatge en qüestió és el líder carismàtic dels antics esclaus que lluiten per desmarcar-se dels seus antics amos. Afegeix que el problema de l’esclavatge és una realitat actual a Mauritània i que no parlar-ne ni reconèixer-ho no arreglarà res. Messaoud és, doncs, el portaveu dels exclosos.

Legalment l’esclavisme es va abolir a Mauritània l’any 1981. Però l’esclavatge segueix sent una realitat innegable en el país. Si bé és dels harraton (lliberts moros) dels que més es parla, els sistemes socials dels no arabòfons també comprenen els esclaus.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús