eleccions legislatives i municipals 2013

Ahir, dissabte 23 de novembre de 2013, els mauritans van ser cirdats a les urnes per participar en les eleccions municipals i en les legislatives. L’any 2006 havia estat la darrera ocasió en que es jugava a la democràcia. Recordo que era a Walata i a la ciutat de Nema (80 km) vaig trobar tot d’observadors internacionals que deien que tot era tan perfecte… Aqiest any la premsa ha tret a la llum casos de “compra de consciència d’electors”, tal i com ho diuen ells, almenys per part de dos partits (UPR i APP).

La televisió pública va comunicar idssabte per la nit que el percentatge de participació havia estat d’un 60%. Properament es difondran els resultats. De moment, quedem-nos amb alguns aspectes destacables.

Part de l’oposició ha boicotejat els eleccions, tot decidint de no presentar’s-hi. El motiu: absència de garantia de transparència. Es tracta de 10 dels 11 partits que són titllats de radicals i que estan agrupats en la Coordiantion d’Opposition Démocratique (COD).

Messaoud Ould Boukheir, president del partit Alliance Populaire Progressiste (APP) i que va ser protagonista d’una de les entrades d’aquest blog, ha acusat la Commission Electorale Nationale Indépendante (CENI) de no haver assumit les tasques que li són pròpies, fet que segons ell denota la incompetència d’aquesta institució.

La Union Pour la République (UPR), partit que detenta el poder, sembla ser que fracassarà en els resultats a Nouakchott, on els islamistes del partit Tawassoul prendran protagonisme. Tawassoul és l’únic partit de la COD que s’ha presentat a les eleccions.

En unes hores, la CDENI estima que 48h, però el cert és que mai no se sap del cert quan, es publicaran els resultats i sabrem quins seran els protagonistes de l’Assemblea Nacional i de les alcaldies de Mauritània.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús