resultats encara incerts

Ja han passat tres setmanes des de la celebració de la primera volta de les eleccions legislatives i municipals a Mauritània i encara no s’han comunicat els resultats. Van apareixent butlletes desaparegudes, butlletes que no van entrar en el recompte, errors de càlcul… amb tot, la CENI (Comission Electorale Nationale Indépendante), l’àrbitre de les eleccions, dóna resultats que corregeix posteriorment.

Van apareixent rumors greus en el joc de la democràcia tals com l’obertura de les urnes passada l’estona legalment prevista per les votacions, rumor que corre en paral·lel a la influència d’alts càrrecs del cos militar nacional.

Aquestes eleccions exemplifiquen a la perfecció aquell concepte tan maurità del tchep-tchep, el fer les coses malament o, si més no, lluny dels circuits convencionals.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús